zondag 14 januari 2018

Tussen de regels #75

Elke zondag kun je hier terecht voor het laatste boekennieuws. Deze week o.a. nieuws over Fire and Fury, het kinderboek van Paul McCartney, uitgeverij Pluim en Write Now!* Het boek Fire and Fury van journalist Michael Wolff is een groot succes. Volgens de uitgever zijn er inmiddels een miljoen exemplaren door boekhandels en Amazon besteld. Fire and Fury bereikte dinsdag voor het eerst ook Europa. Een boekhandel in Londen ontving vijfhonderd exemplaren. Het boek vormt het verslag van tweehonderd gesprekken met medewerkers van Trump én de president zelf. Trump ontkent echter dat hij met de journalist gesproken heeft.

* Dankzij de hetze rond Fire and Fury, krijgt ook een ander oorlogsboek met dezelfde titel opnieuw veel aandacht. Het boek Fire and Fury van de Canadese historicus Randall Hansen is acht jaar oud en gaat over bombardementen van de geallieerden op nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel lezers letten bij het zoeken naar het boek niet goed op en bestellen zo het verkeerde boek. Dit tot grote tevredenheid van Hansen uiteraard.

* Het boek High in the Cloud van Paul McCartney wordt verfilmd. Jon Croker, die eerder ook werkte aan de filmversie van Paddington, werkt momenteel aan het scenario van de animatiefilm. High in the Cloud vertelt over de eekhoorn Wirral, die op zoek gaat naar het dierenparadijs Animalia nadat zijn bos is vernield door bulldozers. Naar verwachting gaat Paul McCartney zelf een van de hoofdpersonages inspreken. Lady Gaga gaat de liedjes voor de film verzorgen. Het is niet duidelijk wanneer de film klaar zal zijn.

* Zeven maanden na haar vertrek bij Atlas Contact begint uitgever Mizzi van der Pluijm haar eigen, zelfstandige uitgeverij. Ze strikte meteen een aantal topauteurs: P.F. Thomése, Dimitri Verhulst, Hanna Bervoets en Joris Luyendijk. De nieuwe uitgeverij die op 1 januari van start ging heet Pluim, naar de achternaam van de uitgever en de ganzenveer, het traditionele schrijfgerei. De eerste titel van de uitgeverij wordt de nieuwe Kessels-roman van P.F. Thomése, die in maart zal verschijnen.

* Nog tot en met dinsdag 3 april kun je als jongere tussen 15 en 24 jaar deelnemen aan de schrijfwedstrijd Write Now! Alle teksten – verhalen, gedichten, columns, scenario’s of songteksten – zijn toegestaan. De wedstrijd bracht eerder al auteurs voort als Maartje Wortel, Niña Weijers, Lize Spit en Kyrian Esser.

* Boris Dittrich schrijft het Geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2018. In BARST staan een moord en de grenzeloze ambitie rond een populair tv-programma centraal. De Spannende Boeken Weken lopen van woensdag 6 tot en met zondag 24 juni. In die periode krijg je bij de boekhandel het Geschenkboek cadeau bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten