zondag 3 december 2017

Tussen de regels #71

Deze week in Tussen de regels o.a. de nieuwe stadsdichter van Antwerpen, de nominaties voor Woord van het Jaar en inspirerende TED-talks voor boekenwurmen.* Maud Vanhauwaert is de volgende twee jaar de stadsdichter van Antwerpen. Ze volgt Maarten Inghels op. De officiële aanstelling vindt plaats op Gedichtendag, 25 januari 2018. De adviescommissie koos voor de 33-jarige Maud omdat "haar poëzie verrassend, speels en steeds toegankelijk is. Niet alleen op papier, maar ook op het podium loopt Vanhauwaert over van het talent. Ze is een energieke, open persoonlijkheid die mensen weet te enthousiasmeren voor poëzie, en niet enkel voor die van haar."

* Voor boekenwurmen op zoek naar meer, zette Bookstr.com vijf inspirerende TED-talks over boeken op een rijtje. 

* Een onlineveiling van zo'n zeventig Kiekeboe-items uit het archief van tekenaar Merho heeft ruim 30 000 euro opgebracht. Het duurste item was een zeldzame originele uitgave van De Zof en Zef Parade, de debuutstrip van Merho uit 1965.

* Woordenboekenuitgever Van Dale heeft de shortlist voor Woord van het Jaar 2017 bekend gemaakt. Kanshebbers zijn o.a. 'bieryoga' en 'metoo-verhaal'. Stemmen kan hier tot en met 18 december. De winnaar wordt op 19 december bekendgemaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten