zondag 26 november 2017

Tussen de regels #70

Elke zondag verzamel ik het laatste boekennieuws in Tussen de regels. Deze week o.a. de winnaar van de NS Publieksprijs en de verfilming van een hele leuke Nederlandse chicklit.* Afgelopen week werd de winnaar van de NS Publieksprijs bekend gemaakt. De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond werd door het publiek verkozen tot Boek van het Jaar 2017. Zo'n 96 000 mensen hebben een stem uitgebracht op hun favoriete boek.

* De Nederlandse stripauteur Wilbert van der Steen heeft met zijn beeldroman Zon de Willy Vandersteenprijs gewonnen. Hij mocht de prijs voor beste Nederlandstalige strip in ontvangst nemen in het Suske en Wiske Kindermuseum in Kalmthout.

* De makers van de live action-films over beertje Paddington gaan aan de slag met The Magic Faraway Tree, het bekende kinderboek van Enid Blyton, voor het eerst verschenen in 1943. Het boek is onderdeel van een grotere reeks genaamd The Faraway Tree. De verschillende verhalen spelen zich steeds af op dezelfde plek: een betoverd bos waar de boom uit de titel groeit. De boom is zo groot dat er huisjes in zijn gemaakt die worden ontdekt door kinderen en waar ze avonturen beleven. Wanneer de film zal verschijnen of wie er in mee zal spelen is nog niet bekend.

* Zwaar verliefd!, de eerste chicklit van Chantal van Gastel wordt verfilmd. In oktober 2018 wordt de film in de (Nederlandse) bioscoopzalen verwacht. Barbara Sloesen en Jim Bakkum nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Zwaar verliefd! gaat over dierenarts Isa die halsoverkop verliefd wordt op de eigenaar van een labrador wiens leven ze gered heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten