zondag 19 november 2017

Tussen de regels #69

In deze editie van Tussen de regels lees je meer over het Kinderboekenweekgeschenk 2018, de nieuwste uitdrukking in de Dikke Van Dale en de winnaar van de National Book Award.* Er komt een tv-serie gebaseerd op de Lois Elzinga-thrillers van Simone van der Vlugt. Lois zal vanaf het najaar van 2018 te zien zijn op NPO 1.

* De uitdrukking "het is een nacht die je normaal alleen in films ziet", uit de grote hit van Guus Meeuwis, komt in de Dikke Van Dale. Dat meldde Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon gisteren.

* Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 64ste Kinderboekenweek, die volgend jaar plaatsvindt van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het thema van de Kinderboekenweek is 'Vriendschap' en het motto is 'Kom erbij!'.
* Jesmyn Ward won afgelopen week voor de tweede keer de National Book Award met Sing, Unburied, Sing. De National Book Award is de belangrijkste Amerikaanse literaire prijs na de Pulitzer Prijs. In maart 2018 verschijnt de vertaling Het lied van de geesten bij Atlas Contact.

* Jongens die op een school zitten met veel meisjes lezen beter. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Onder invloed van meisjes worden ze beter in het ontleden van teksten, zijn ze beter in staat om een tekst kritisch te lezen en kunnen ze sneller informatie opzoeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten