zondag 22 oktober 2017

Tussen de regels #65

Hallo, fijn dat je er weer bent voor een nieuwe portie boekennieuws! Zet je schrap voor Keeping up with the librarians, de mooiste moderne bibliotheken ter wereld en andere leuke nieuwtjes.


* Tien jaar geleden verschenen de Kardashians voor het eerst op het kleine scherm. Om dat te vieren heeft een groepje bibliotheekmedewerkers er niet beter op gevonden dan een fotoshoot te doen in ware Kardashian-stijl. Het hilarische resultaat zie je hier.

* De Amerikaan George Saunders heeft met het boek Lincoln in the Bardo de Man Booker Prize 2017 in de wacht gesleept. "De vorm en stijl van deze uiterst originele roman, onthult een gevatte, intelligente en een diep ontroerende verhaallijn. Dit verhaal van de rondwarende en gekwelde ziel in het hiernamaals van Abraham Lincolns zoon, creëert paradoxaal een helder en levendig beeld van de figuren die deze andere wereld bewonen", aldus de jury.

* Dik van der Meulen heeft de Jan Wolkersprijs 2017, de prijs voor het beste natuurboek, gewonnen. Hij krijgt de prijs voor De kinderen van de nacht, een boek over wolven en mensen.

* De BBC heeft een lijst gemaakt met de mooiste moderne bibliotheken ter wereld. De nieuwe Gentse stadsbibliotheek De Krook heeft ook een plekje veroverd in de lijst. De bibliotheek vormt volgens de zender een mooi contrast met de historische gebouwen in de rest van de stad.

* Sinds maandag kennen we de shortlist van de Hercule Poirotprijs 2017Bling Bling 2 (Jan Van der Cruysse), De Zaak-Magritte (Toni Coppers,) Het Gewicht van de Haat (Jo Claes), Schemerzone (Hilde Vandermeeren) en Maurice (Anne-Laure Van Neer) maken kans op de prijs voor beste Vlaamse misdaadroman. De winnaar wordt bekend gemaakt op de openingsdag van de Boekenbeurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten