vrijdag 1 september 2017

Tot ziens augustus, welkom september!

Niet te geloven dat de zomervakantie alweer voorbij is he? Echt heel erg vind ik het niet, want ik hou wel van de herfst. Lezen onder een dekentje, thee en chocolade erbij, ... Maar dat kan natuurlijk niet voordat ik de boeken van augustus nog eens op een rijtje heb gezet.


Gelezen

Een spannend avonturenboek over een jongen die zijn zusje verwenst waarna zij echt verdwijnt. Hij belandt daarna zelf in de wereld waarheen hij haar verwenste en moet haar vinden om weer thuis te komen. 

In deze originele thriller speelt een futuristisch huis één van de hoofdrollen. Ik raasde erdoorheen maar vond de ontknoping verwarrend en frustrerend. Ik bleef met te veel vragen achter en had het idee dat de schrijver een aantal puzzelstukjes vergat op hun plaats te leggen.

In deze melancholische roman ontmoeten we Gina Bellamy die na haar scheiding komaf maakt met een overdaad aan spullen. Een geslaagde combinatie van feelgood en een serieuze boodschap.

Samen - Sophie Jackson
In Samen worden twee novelles, Altijd samen en Eeuwig samen, gebundeld. Het was leuk om weer even terug in de wereld van Kat en Wes te duiken.

Geschiedenis van de camera - Todd Gustavson
Wat heb ik me vergaapt aan al die wonderlijke oude fotocamera's en de techniek die erachter schuilgaat. Een prachtig koffietafelboek en een aanrader voor alle (amateur)fotografen. 


En verder

Eén van de hoogtepunten van augustus was zonder twijfel Liesbets high tea! We aten, dronken en kletsten de hele middag en ik ging met een paar leuke boeken naar huis. Verder genoot ik van een weekje vakantie waarin ik maar bitter weinig las en vooral veel andere leuke dingen deed. Heerlijk!


Welkom september

Met september is mijn favoriete maand weer aangebroken. En niet alleen omdat ik jarig ben, al helpt dat natuurlijk wel. September betekent ook dat de eerste nieuwe najaarsboeken verschijnen en dat ik aan een korte cursus digitale fotografie begin. Tel daarbij nog een dikke week vakantie en de maand kan niet meer stuk! Wat lezen betreft ligt o.a. Tot de zon aan de horizon vriest van Kathelijn Vervarcke klaar, een YA over kinderen van ouders met psychische problemen.


Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten