zondag 27 augustus 2017

Tussen de regels #58

Iedere zondag staat het boekennieuws van de afgelopen week voor je klaar. Over de Vlaamse boekenmarkt, de Harland Awards Verhalenwedstrijd en wat er gebeurt als je boektitels door Google Translate haalt.


* De omzet op de Vlaamse boekenmarkt is dit voorjaar met 0,3 procent gestegen, zo blijkt uit de cijfers van Boek.be. Vooral de kook- en gezondheidsboeken zorgen ervoor dat de omzet stabiel blijft. Tv-kok Sandra Bekkari beheerst de top drie. De goede verkoopcijfers van non-fictieboeken compenseren de daling in verkoop van strips en fictie. Het best verkopende fictieboek van dit jaar is Het meisje in de trein van Paula Hawkins, een boek dat al twee jaar uit is.

* Komende week is je allerlaatste kans om een verhaal in te sturen voor de Harland Awards Verhalenwedstrijd. De prijs bekroont elk jaar Nederlandstalige verhalen in de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme.

* Iedereen weet dat Google Translate niet echt aan te raden is als je op zoek bent naar een deftige vertaling. Frank van Nerdpraat.nl haalde een aantal boektitels door Google Translate met hilarische resultaten tot gevolg.

* Donald Trump blokkeerde deze week Stephen King op Twitter en de schrijver bedacht prompt een gepaste "straf". Hij verbood Trump om de nieuwe verfilming van It en de nieuwe serie Mr Mercedes te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten