zondag 20 augustus 2017

Tussen de regels #57

Iedere zondag verzamel ik de laatste boekennieuwtjes voor je in Tussen de regels. Deze week in de hoofdrol: Beyoncé, Gillian Anderson en de Parel voor Beste Boekverfilming.


* Vorige week kon je al lezen dat Beyoncé het voorwoord schrijft voor Prince: A Private View, maar ze heeft nog meer in haar mars. Zo is er nu ook haar eigen boek How to make lemonade. In het boek, dat zo'n 300 (!) dollar kost, gunt de zangeres haar fans een kijkje in haar creatieve brein en leven. 

* Ook Gillian Anderson, die je misschien beter kent als Scully uit The X-Files, heeft een boek geschreven. Samen met schrijfster, journaliste en activiste Jennifer Nadel brengt ze Wij uit, een gids waarin ze uitlegt hoe je als vrouw gelukkiger en vrijer in het leven kunt staan.

* Ik dacht dat E-ink-technologie alleen maar gebruikt werd in e-readers, maar blijkbaar kun je het ook in vele andere toepassingen gebruiken. Webwereld zette er een paar op een rijtje. Wat dacht je van schoenen, horloges of toetsenborden bijvoorbeeld?

* Liu Yongbiao, een Chinese dichter en schrijver, is 22 jaar na een viervoudige moord gearresteerd. De 53-jarige auteur heeft de moorden ondertussen ook bekend. In 2010 kondigde hij trouwens aan een thriller te willen schrijven met als titel De mooie schrijfster die doodde, over een schrijfster die verscheidene mensen vermoordt, maar nooit opgepakt wordt...

* Elk jaar wordt op het festival Film by the sea de Parel voor Beste Boekverfilming uitgereikt. Dit jaar zijn er zeven genomineerden: 
  • De GVR van Steven Spielberg, naar De GVR van Roald Dahl (De Fontein)
  • Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, naar Dubbelspel van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij)
  • Julieta van Pedro Almodóvar, naar Stilte van Alice Munro (De Geus)
  • Nocturnal animals van Tom Ford, naar Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers)
  • The Handmaiden van Chan-wook Park, naar Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh& Van Ditmar)
  • The Light between Oceans van Derek Cianfrance, naar Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij)
  • Tonio van Paula van der Oest, naar Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij)
Stemmen kan nog tot en met 14 september!


Wat is jouw favoriete boekverfilming?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten