zondag 6 augustus 2017

Tussen de regels #56

Elke zondag staan de laatste boekennieuwtjes voor je klaar in Tussen de regels. Deze week o.a. de Hebben Debuutprijs, boeken die je leven veranderen en een gedicht dat je op het lijf geschreven zou kunnen zijn.* In een Youtube-video vertelt schrijver John Green openlijk over zijn Obsessief-compulsieve Stoornis. In zijn nieuwste boek, Turtles all the way down, dat in oktober verschijnt, heeft het zestienjarige hoofdpersonage ook te kampen met OCD.

* Radio 1 verzamelde een reeks getuigenissen van lezers over hét boek dat hun leven veranderde. O.a. De kracht van het nu van Eckhart Tolle en De oude man en de zee van Ernest Hemingway komen aan bod.

* Het vierde deel van de boekverfilming van de Divergent-reeks wordt een televisieserie. De Amerikaanse zender Starz heeft de show in productie genomen. Ascendant zou eigenlijk net als de drie eerdere delen als bioscoopfilm uitkomen, maar Allegiant, het derde deel van de reeks, deed het vorig jaar zo slecht, dat de stekker eruit werd getrokken. Wanneer de serie te zien zal zijn, is nog niet bekend.

* Nog tot 10 augustus kun je op Hebban.nl stemmen op jouw favoriete debuutroman. Hebban koos zelf al vijf van de zes boeken op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2017. Welk boek dat laatste plekje verdient, beslist de lezer. Je kunt kiezen uit de zesenzestig debutanten die door hun uitgeverij werden opgegeven, of je kunt zelf een boek opgeven. 

* Antwerpse stadsdichter Maarten Inghels wil zijn nieuwe gedicht Honger op een unieke manier publiceren. Hij zoekt negen mensen die elk één regel van het gedicht willen laten tatoeëren. De tiende dichtregel houdt Inghels voor zichzelf. Het gedicht zou jou dus wel eens letterlijk op het lijf geschreven kunnen zijn! Ondertussen ontving de dichter al een honderdtal reacties.

Welke gedicht is jou op het lijf geschreven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten