woensdag 9 augustus 2017

RECENSIE | Leven als prinses in Texas - Debora Elisabeth & Lizzie van den Ham

Samantha de Vriesch heeft het perfecte leventje: rijke ouders, een groepje populaire meiden om zich heen op school en de knapste jongen als vriendje. Tot haar moeder roet in het eten gooit. Sams ouders gaan scheiden en mevrouw de Vriesch heeft een huis gekocht in the middle of nowhere in Robstown, Texas, om daar een bed and breakfast te beginnen. En Sam moet natuurlijk mee, want meneer de Vriesch heeft het te druk met zijn nieuwe vriendin...

Om van de nood een deugd te maken, besluit Sam om ook in Texas de ongeslagen prinses van Robstown High te worden. Ze heeft haar zinnen gezet op de knapste jock van de school, maar eigenlijk laat de klusjesman die haar moeder helpt met het opknappen van het huis haar hart veel sneller slaan. Scott is een arme jongen met een verleden en volgens Sam een totaal kansloze cowboy. Daar mag ze niet mee gezien worden... maar hoe kan ze zijn verleidelijke glimlach en lieve woorden weerstaan?De titel deed me in eerste instantie denken aan een Bouquet-romannetje, maar toch werd ik zo nieuwsgierig toen ik dit boek op Facebook voorbij zag komen. Iets met guilty pleasures en zo...

Vanaf het begin word je meegesleurd in het turbulente leventje van Samantha. Haar ouders gaan scheiden en haar moeder voor hen beiden beslist dat ze in Texas gaan wonen. Jep, het hete, dorre Texas aan de andere kant van de oceaan. Nodeloos te vertellen dat Sam hier niet voor gewonnen is. In Nederland is ze het populairste meisje van de school, heeft ze het knapste vriendje en is geld nooit een probleem. Dat verandert allemaal wanneer ze aankomen in wat voor een bed & breakfast moet doorgaan en Sam op alle vlakken weer van nul moet beginnen. Een nieuwe school, haar Nederlandse vrienden die haar lijken te negeren, geen populair vriendje meer om mee te pronken, ... Gelukkig is er Scott, de knappe, mysterieuze klusjesman die haar moeder ingehuurd heeft om de B&B te renoveren. Hij redt Samantha op meer manieren dan ze voor mogelijk had gehouden.

Sam is een verwaande meid die altijd heeft geloofd dat de wereld rond haar draait. Niet mijn favoriete karaktereigenschap in mensen, noch in personages. Ik vreesde dus wel een beetje dat Sam en ik geen vriendinnen zouden worden. Gelukkig ontwikkelt haar personage zich zo dat ze stilaan inziet dat er belangrijkere dingen zijn in het leven dan geld en status. Scott daarentegen intrigeerde me van in het begin. Hij is ontzettend lief voor Samantha, maar houdt haar ook met beide voetjes op de grond. 

Clichés en een zekere voorspelbaarheid zijn eigen aan het genre en daar heb ik me dan ook niet aan gestoord. De personages en de situaties zullen voor veel (jonge) lezers herkenbaar zijn en het verhaal loopt lekker vlot. Het is ook helemaal niet te merken dat dit boek door twee auteurs neergepend is. De schrijfstijlen lopen vloeiend in elkaar over en zijn niet van elkaar te onderscheiden.

Als je op zoek bent naar een origineel verhaal, dan kun je Leven als prinses in Texas beter overslaan. Zit je echter om luchtig en vermakelijk leesvoer verlegen, dan zeg ik: Lezen!


Leven als prinses in Texas
Debora Elisabeth & Lizzie van den Ham
Aantal pagina's: 232
ISBN 9789463425919
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing (juli 2017)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten