zondag 23 juli 2017

Tussen de regels #54

Deze week in Tussen de regels weer lekker veel nieuws: een nieuwe hoofdrol voor Sandra Bullock, nieuwe boeken voor Harry Potter-fans en nieuwe briefjes van tien pond.


* Sandra Bullock zal de hoofdrol spelen in de Netflix-verfilming van De Kooi van Josh Malerman. De productie van Bird Box gaat in augustus van start.

* Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het eerste boek van Harry Potter, worden er twee nieuwe boeken uitgegeven. Harry Potter: a Journey Through a History of Magic en Harry Potter: A History of Magic bevatten achtergrondinfo over de magische wereld die J.K. Rowling schiep.

* De Bank of England heeft deze week een nieuw briefje van tien pond voorgesteld. Daarop is naast de Britse koningin Elizabeth II ook schrijfster Jane Austen te zien die 200 jaar geleden overleed. Het briefje komt vanaf september in omloop. Dat wordt vast een collector's item onder de echte fans!

* De longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2017 is bekend gemaakt. Op de lijst bekende namen als Geert Mak en Carolijn Visser. Op 16 september wordt de shortlist van vijf boeken bekend gemaakt. Op 29 oktober kennen we de winnaar.

* In Versailles overleed vorige week Anne Golon, de Franse schrijfster die bekend is van de historische reeks Angélique. Ze werd 95 jaar oud. De boeken van Golon werden vertaald in dertig talen en uitgegeven in meer dan veertig landen.

* Mensen die graag een boek lezen, hebben een groter empathisch vermogen dan mensen die dat minder graag doen. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Kingston University. Of mensen meer empathisch worden van lezen, of dat empathische mensen gewoon liever lezen is niet duidelijk. 

* Lezen is de allerleukste hobby, maar hoe snel je ook leest, het kost wel wat tijd om een boek te verslinden. Met deze beknopte samenvattingen lees je vijftien klassiekers in één minuut! Hoe geniaal is die samenvatting van Romeo & Julia?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten