zondag 11 juni 2017

Tussen de regels #48

Iedere zondag kun je in Tussen de regels de laatste boekennieuwtjes lezen. Deze week o.a. de winnaars van de Gouden Strop en de Schaduwprijs en de helende werking van schrijven.


Felix Weber won donderdagavond de Gouden Strop, de prijs voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller, met Tot stof. "Een bijzondere subtiele page-turner", aldus de jury. De Schaduwprijs, prijs voor beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut, ging naar Jan Van der Cruysse voor Bling bling. De uitreiking was tegelijk de aftrap voor de Spannende Boeken Weken die nog tot en met 25 juni duren.

* Dat lezen goed is voor je gemoed en menig leed kan verzachten, daar was ik al achter. Blijkbaar doet schrijven dat ook. Uit onderzoek blijkt dat schrijven echt helpt bij het verwerken van een trauma en zelfs bij het herstellen van een operatie.

* Abdelkader Benali is de nieuwe juryvoorzitter van de Libris Literatuurprijs. Hij won de prijs zelf in 2003 met De langverwachte.

* Mel Wallis de Vries mocht vorige week voor de vijfde keer de prijs van de Jonge Jury in ontvangst nemen. Dit keer won ze met haar boek Schuld. Andere genomineerde boeken waren Kapot van Carry Slee en Haaieneiland van Rob Ruggenberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten