vrijdag 2 juni 2017

Tot ziens mei, welkom juni!

Alles bij elkaar was mei een lange, maar leuke maand. Ik was veel te lang snipverkouden, maar genoot ook van een gezellige dag bij uitgeverij Clavis en van heel wat fijne verhalen.


Gelezen in mei


Deze roman zit bomvol mooie zinnen, rake observaties en interessante karakters. Een boek dat veel meer aandacht verdient dan dat het krijgt, als je het mij vraagt.

Het duurt even voor je dit debuut uit hebt, maar het is wel de moeite waard. Buck schetst een fascinerend en tegelijk bizar tijdsbeeld van een tijd waarin artsen er lustig op los experimenteerden.

Deze Christelijke roman maakte minder indruk dan ik verwacht had. Het idee is goed, maar de uitwerking ervan had beter gekund.

Sanne vangt de mysterieuze sfeer die rond een circus hangt prima met haar beeldende schrijfstijl. Ondanks de zware thema's slaagt ze erin het verhaal luchtig te houden en met een verrassend open einde maakt ze nieuwsgierig naar meer.

Deze prachtig geïllustreerde dierenverhalenbundel is een echte aanrader voor klein en groot. Spitsvondige dialogen en fantastische woordgrapjes zorgden ervoor dat ik me gniffelend en soms zelfs hardop lachend een weg baande door dit boek.


Geluisterd in mei


De dood van Murat Idrissi - Tommy Wieringa
Deze novelle was mijn eerste kennismaking met Wieringa. Ik heb ontzettend genoten van de prachtige omschrijvingen en bleef nog lang nadenken over het abrupte einde.


En verder

Op 6 mei ging ik naar de eerste editie van het Clavis Book Café in Hasselt. Het werd een gezellige namiddag, vol boeken, interessante workshops, lekker eten en goed gezelschap.


Welkom juni

In mei maakte ik al een begin in HEX (Thomas Olde Heuvelt) en in de luisterversie van Pan (Aron Wade & Ria Maes). Twee spannende boeken waarvan ik heel graag wil weten hoe ze aflopen. Ook ga ik komende maand aan de slag met Ontspannen voor beginners van Gilleske Kreijns.


Welke boeken lees jij deze zomer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten