donderdag 22 juni 2017

RECENSIE | Kies voor mij - Stefanie Van Mol

Jonathan werd reeds op jonge leeftijd gedwongen om harde keuzes te maken: muziek of zijn familie.
Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen spijt van zijn keuze voor muziek. Hij had gezworen om zich nooit meer emotioneel te binden aan anderen, maar wanneer een knappe zwartharige dame in zijn armen valt, is hij op slag verloren. Hij wil haar en doet alles wat in zijn macht ligt om haar voor zich te winnen

Camille verloor enkele jaren geleden haar moeder aan kanker. Haar vader is het verlies nog niet te boven en verdrinkt zich in zijn werk. Net voor haar studies gaan beginnen gaat ze met haar beste vriendin Karen op vakantie. Daar laat ze zich volledig gaan en belandt op een rockconcert van Full Moon. Al van bij de eerste blik is ze helemaal in de ban van Jonathan alias Sticks, de drummer van de groep. Wie had ooit gedacht dat haar leven zo zou veranderen?

30233036

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Jen Minkman (die je misschien ook kent van paranormal romances als Schaduw van de tijd en Het laatste licht) van Dutch Venture Publishing. Ze zouden de Vlaamse NA-serie Full Moon - oorspronkelijk verschenen in eigen beheer - gaan uitgeven en daar werd ik op slag heel benieuwd naar. Zou deze reeks van hetzelfde niveau zijn als mijn favoriete Engelse NA-series?

Jonathan werd al heel jong gedwongen om te kiezen tussen zijn muziek en zijn familie. Hij koos voor zijn muziek en liet zijn ouders en broertje achter. Ondertussen is hij drummer bij het razend populaire Full Moon. De meisjes werpen zich bij bosjes aan zijn voeten, aan aandacht geen gebrek. Af en toe een meid meenemen voor één avond is geen probleem, maar zich binden, ho maar. Tot hij Camille ontmoet bij één van hun concerten. Zij is op dat moment op vakantie met haar beste vriendin Karen. Hun ontmoeting lijkt in eerste instantie een speling van het lot, maar is dat wel echt zo? Of heeft één van hen een verborgen agenda?

Knappe badboy met traumatisch verleden valt op mooi, braaf meisje met traumatische verleden en probeert haar voor zich te winnen - wat natuurlijk ook lukt. Het is een beproefd recept voor New Adults en ook Kies voor mij is volgens dit recept geschreven. Als je niet van clichés houdt, kan je dit boek dan ook beter links laten liggen. Ondanks dat zijn Camille en Jonathan allebei fijne personages en ik ging al snel met hen meeleven. Stefanie Van Mol hanteert een prettige, vlotte stijl. Wel stoorde ik me aan een aantal tegenstrijdigheden en ongeloofwaardige passages. 

Als ik zeg dat het boek veel te snel uit was, bedoel ik dat zowel positief als negatief. De relatie tussen Camille en Jonathan ontwikkelt zich razendsnel en ik vond het jammer dat ik ze niet beter kon leren kennen. In het laatste deel van het boek zijn er dan nog een aantal onverwachte wendingen die heel snel afgewikkeld worden. Het einde kwam dan ook heel abrupt en liet me vooral achter met veel vragen. Gelukkig is er wel nog een tweede en een derde deel op komst!

Om dus op mijn initiële vraag te antwoorden: neen, wat mij betreft kan dit eerste deel niet tippen aan mijn andere favoriete New Adults. Maar ik wil wel graag weten hoe het Camille en Jonathan vergaat. Dat dan weer wel.


Kies voor mij
Stefanie Van Mol
Aantal pagina's: 260
ISBN 9789492585066
Dutch Venture Publishing (juni 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten