donderdag 8 juni 2017

Gewoon Gelukkig #15

Ik hoef je niet meer te vertellen dat boeken me gelukkig maken. Net zoals eten, sporten, series kijken en meekwelen met mijn favoriete liedjes.


Gekeken
Jep, we zijn overstag gegaan. Voor Netflix. Op dit moment kijk ik vooral veel documentaires en series. Mijn favoriete docu's zijn Tales by light (over fotografie), Minimalism (over een minimalistische levensstijl en waarom spullen niet gelukkig maken), Embrace (over lichaamsbeeld en body shaming). Verder kan ik me uren, dagen zelfs, vermaken met Shooter, Anne with an E en Penny Dreadful.

Geluisterd
En ook Spotify vond zijn weg naar mijn smartphone. Voorlopig doet de gratis versie het prima en geniet ik tijdens het sporten volop van een persoonlijke fitness-playlist.

Gelezen
Tijdens het lange weekend nam ik me voor om veel te lezen. Meestal doe ik dan alle behalve lezen. Maar het is me toch gelukt. Ik las Ontspannen voor beginners van Gilleske Kreijns en Samen van Anita Terpstra. Ook luisterde ik naar de laatste hoofdstukken van de thriller Pan van Aron Wade en Ria Maes.

Geprobeerd
Een paar weken geleden ging ik voor het eerst naar een yogales en ik was direct verkocht. Ik had nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn, maar echt waar, zoveel hartjes voor yoga. Mijn weekend zet ik nu op vrijdagavond sportief en toch ontspannen in met een lesje power yoga. Tussendoor doe ik thuis mee met Adriene.

Geliket
Marcia schreef een superherkenbaar artikel over wat het betekent om een Belgische boekblogger te zijn. Je zou denken dat boekblogger zijn in Nederland en Vlaanderen hetzelfde betekent, maar dat doet niet.

Geproefd
Bij de bakker in onze straat hoort sinds vorige week ook een klein koffiehuis/ijssalon. Wij mochten vlak voor de opening al eens van hun huisgemaakt roomijs proeven en die werd unaniem goedgekeurd. Gevaarlijk hoor, alleen maar de straat moeten oversteken voor zo'n lekker ijsje.

Genoten
Ik hoef niet aan het zwembad te liggen op één of andere exotische bestemming om een vakantiegevoel te krijgen. Mooi weer, uitgebreid uiteten, barbecueën, ijsjes eten, buiten zitten met een goed boek en een lekker biertje. Meer heb ik echt niet nodig.

Waar krijg jij een vakantiegevoel van?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten