zondag 21 mei 2017

Tussen de regels #45

Iedere zondag verzamel ik het leukste boekennieuws in Tussen de regels. Deze week heel wat bekende auteurs die geen uitgever vonden, de genomineerden van De Inktaap en wat te doen als je geen kaas gegeten hebt van Photoshop maar toch een boek wilt illustreren.* Zelf een boek schrijven. Het is een droom van talloze boekenwurmen. Als je zoektocht naar een uitgever niet bepaald over rozen loopt, kan het goed zijn om in je achterhoofd te houden dat ook Ernest Hemingway, Stephen King en andere wereldbekende auteurs ooit afgewezen werden. 

* Na Suske en Wiske en de Kiekeboes krijgt nu ook stripheld Jommeke een volwassen spin-off. Hoe het album er zal uitzien of wanneer het in de winkels zal liggen is nog niet bekend.

* De ECI Literatuurprijs is op zoek naar vijftig boekenwurmen, vijfentwintig Vlamingen en vijfentwintig Nederlanders, voor de jury van de Lezersprijs. Nog tot het einde van de maand kun je je opgeven. Je leest er hier alles over.

* Je moet wat als je slecht bent in Photoshop en toch een boek wilt illustreren. Pat Hines had geen kaas gegeten van illustratieprogramma's en verfijnde dan maar noodgedwongen zijn kennis van Microsoft Paint. Het resultaat is ronduit verbluffend.

* De fantasyboekenreeks The Witcher van Andrzej Sapkowski krijgt een eigen reeks op Netflix. Wanneer de reeks te zien zal zijn is nog niet bekend.

* Met de uitreiking van de Fintro Literatuurprijs van afgelopen zondag zijn ook de drie nominaties voor literatuurprijs De Inktaap bekend. De Inktaap is een literatuurprijs die door jongeren wordt uitgereikt. De genomineerden zijn traditioneel de winnaars van de ECI Literatuurprijs (Rivieren - Martin Michael Driessen), de Libris Literatuurprijs (De tolk van Java - Alfred Birney) en de Fintro Literatuurprijs (Wil - Jeroen Olyslaegers).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten