donderdag 11 mei 2017

RECENSIE | Circus Cesaria - Sanne Hillemans

Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft.

Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.


Naast die mooie cover maakte vooral de originele setting me nieuwsgierig naar Circus Cesaria. Het circus is een voor buitenstaanders erg gesloten wereld en er hangt altijd een wat mysterieuze sfeer rond. Sanne weet deze perfect te vangen. Ook vond ik het leuk om te lezen hoe het er achter de schermen aan toegaat. Dat directeur Cesar met zijn circus beschadigde en getraumatiseerde mensen een kans op een nieuw leven biedt, geeft het verhaal extra diepgang.

In tegenstelling tot het decor, dat heel goed uitgewerkt is, blijven de personages wat op de vlakte. Door flashbacks kom je wel meer te weten over hun pijnlijke verleden, maar toch had ik Noah en Emily graag nog beter leren kennen. Misschien was dat wel gelukt als het boek iets dikker was geweest? 

Nu is mijn hoop gevestigd op het vervolg. Want dat komt er, en dat wil ik ook zeker lezen. Al was het maar voor Sannes beeldende schrijfstijl die ervoor zorgde dat ik dit boek in één ruk uitlas. Ondanks de zware thema's slaagt ze erin het verhaal luchtig te houden en met een verrassend open einde maakt ze nieuwsgierig naar meer.


Circus Cesaria
Sanne Hillemans
Aantal pagina's: 210
ISBN 9789492670021
Uitgeverij Sunny Hill Books (april 2017)

Met dank aan de auteur voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten