zondag 23 april 2017

Tussen de regels #42

Vorige week zondag had ik - en jullie vast ook - het veel te druk met paaseitjes zoeken en eten, dus was er voor één keer eens geen Tussen de regels. Nu al die eitjes op zijn, is het weer hoog tijd voor een nieuwe portie boekennieuws!


* Heb jij er altijd al van gedroomd om een YA-roman te schrijven? Nog tot 1 augustus kun je meedoen aan de YA-schrijfwedstrijd van uitgeverij Q. Als je wint, wordt jouw boek in 2018 ook echt uitgegeven!

* Ook op vintage boekenblog Ogma.nu maak je met je schrijfsels kans op eeuwige roem. Zij organiseren een zomerse (kort)verhalenwedstrijd. Meedoen kan tot 1 juli.

* De winnaars van de Gouden Lijst 2017, de juryprijs voor jeugdliteratuur voor de leeftijd 12 tot 15 jaar, zijn afgelopen week bekend gemaakt. In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf. In de categorie vertaalde boeken ging Suzy en de kwallen van Ali Benjamin met de prijs lopen.

* Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk 2018 die zal plaatsvinden van 10 tot en met 18 maart volgend jaar. Het thema van de Boekenweek is nog niet bekend gemaakt.

* Op zaterdag 29 april vindt in Nederland de allereerste Independent Bookstore Day plaats. In onafhankelijke boekhandels komen talloze schrijvers voorlezen, dichters komen poëzie schrijven, je kunt ontbijten en lunchen tussen de boeken en er zijn heel wat workshops. Kijk hier voor het volledige programma.

Wat is jouw favoriete (onafhankelijke) boekhandel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten