zondag 2 april 2017

Tussen de regels #41

De hele week lang sprokkel ik kleine boekennieuwtjes bij elkaar om ze op zondag hier voor jou te verzamelen. Vandaag een slimme manier om lezers kennis te laten maken met klassieke literatuur en véél literaire activiteiten!


* De regisseur van de Oscar-winnende film Moonlight, Barry Jenkins, zal de schrijver en regisseur worden van een nieuwe televisieserie gebaseerd op The Underground Railroad, de bestseller van Colson Whitehead.

* The Wild Detective, een boekhandel in Dallas, Texas heeft een slimme campagne opgezet om mensen aan de klassieke literatuur te krijgen. Via zogenaamde "clickbait" op Facebook promoten ze beroemde boeken. Herken jij het boek achter de spectaculaire kop? Doe de test bij De Standaard!

* Vlaams en Nederlandse auteurs, workshops, signeersessies, een huiskamerconcert en heerlijke lekkernijen. Dat zijn de ingrediënten van het Clavis Book Café op 6 mei. Ik ben er in ieder geval bij. Jij ook?

* Brugge pakt voor het eerst uit met een heus literair festival. Tijdens Bru-Taal, van 5 tot en met 13 mei, zullen zestig auteurs en dertig theatermakers, woordperformers en muzikanten Brugge inpalmen en op verschillende locaties in de stad aan de slag gaan.

* Nog meer literaire activiteiten vind je op 8 april in Antwerpen tijdens het Letterenhuisfestival. In het Letterenhuis en op zestien andere locaties in de buurt kun je schrijvers, dichters, rappers en kunstenaars aan het werk zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten