zondag 26 maart 2017

Tussen de regels #40

Zondagen zijn voor boekennieuws! Vandaag in Tussen de regels een nieuw pretpark, een Vlaamse Boekenkrant en een nieuwe Dichter des Vaderlands.


* Vanaf april verschijnt er ook een Vlaamse editie van de Boekenkrant. De inhoud zal voor zeventig procent hetzelfde zijn als die van de Nederlandse editie, de rest zal toegespitst zijn op wat er speelt in de Vlaamse boekenwereld. 

* De Nederlandstalige Brusselse schrijfster Els Moors volgt begin 2018 Laurence Vielle op als Dichter des Vaderlands. De in 1976 in Poperinge geboren dichteres is vooral bekend van de dichtbundel Er hangt een hoge lucht boven ons waarmee ze de Herman de Coninckprijs voor beste debuut in de wacht sleepte.

* Afgelopen week overleed de geestelijke vader van Inspector Morse. Colin Dexter stierf op 86-jarige leeftijd.

* George R. R. Martin, schrijver van de Game of Thrones-boeken, opent een filmstudio in zijn woonplaats Santa Fe in New Mexico. De Stagecoach Foundation wordt een non-profit studio voor zowel gevestigd talent uit Hollywood als jonge, opkomende filmmakers.

* In het Centraal Station van Antwerpen opende gisteren een nieuw pretpark. Comic Station is opgebouwd rond bekende Belgische stripfiguren zoals Suske en Wiske, Lucky Luke en de Smurfen. De meer dan zestig attracties zijn toegankelijk voor jong en oud.

* Tot slot wil ik jullie er ook nog graag aan herinneren dat gisteren de Boekenweek van start is gegaan. Nog tot en met 2 april krijg je bij aankoop van 12.50 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch cadeau.

Welke boeken ga jij kopen tijdens Boekenweek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten