zondag 19 maart 2017

Tussen de regels #39

Vorige zondag moest Tussen de regels even plaats maken voor de blogtour rond Beschermduivel, maar vandaag staat er weer een extra portie boekennieuws klaar!


* Connie Palmen heeft met Jij zegt het de literaire jongerenprijs De Inktaap gewonnen. Zo'n 1500 scholieren uit Vlaanderen, Nederland, Aruba, Suriname en Curacao brachten hun stem uit. Overige genomineerden waren Malva van Hagar Peeters, Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha en Het hout van Jeroen Brouwers.

* Lisbeth Salander komt terug! Wat ons niet zal doden, het vierde deel van de Millennium-reeks, geschreven door David Lagercrantz, wordt verfilmd door Sony’s Columbia Pictures als The Girl in the Spider’s Web. De film zal in oktober 2018 in de zalen te zien zijn.

* Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary, komt met een kinderboek over inspirerende vrouwen. In She persisted verschijnt op 30 mei in de Verenigde Staten en bevat verhalen over dertien beroemde vrouwen als Oprah Winfrey en atlete Florence Griffith Joyner.

* Ook model Cara Delevingne werkt hard aan haar debuut. In oktober komt Mirror, Mirror uit, een verhaal over vier tieners die hun weg proberen te vinden in de wereld.

* De VPRO komt met een gloednieuwe tv-reeks gebaseerd op HhhH van Laurent Binet. Himmlers hersenen heten Heydrich is vanaf zondag 9 april te zien op NPO 2.

* De memoires van Barack en Michelle Obama worden in het Nederlands uitgegeven door Hollands Diep, een fonds van Overamstel Uitgevers. Wanneer de boeken zullen verschijnen is nog niet bekend.

* Vorige week werd de longlist van de Fintro Literatuurprijs 2017 bekend gemaakt. Op de lijst vier Vlamingen: Stefan Hertmans (De Bekeerlinge), Lize Spit (Het Smelt), Jeroen Olyslaegers (Wil), en David Nolens (De waan van Cotard). Onder de andere genomineerden bekende Nederlandse namen waaronder Arnon Grunberg (Moedervlekken), Mensje van Keulen (Schoppenvrouw), Herman Koch (Greppel) en Ilja Leonard Pfeijffer (Brieven uit Genua). Op 6 april worden de vijf titels van de shortlist bekendgemaakt. Op 14 mei kennen we de winnaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten