zaterdag 11 maart 2017

Gewoon Gelukkig #14

Ik hoef je niet meer te vertellen dat boeken me gelukkig maken. Net zoals eten, slapen, sporten en meekwelen met mijn favoriete liedje van het moment. Mooi, 't leven is mooi!


Geluisterd
Na mijn groot luisterboekexperiment was ik de luisterboeken een beetje uit het oog verloren. Maar ik wilde het graag nog een kans geven en bracht vorige week De vrouw met de sleutel geschreven en voorgelezen door Vonne van der Meer mee van de bibliotheek. Wat kan die vrouw goed voorlezen! Ik luisterde het boek in de auto en werd voor en na mijn werk helemaal zen van haar prachtige taaltje. 

Gevast
Vandaag is al de elfde dag van de Vasten en dus ook van mijn Veertig dagen bewust. En het gaat goed! Ik heb tot nu toe onder andere één dag vegetarisch gegeten, één luisterboek geluisterd én de Facebook-app van mijn smartphone verwijderd. En ik ben er achter gekomen dat die ene dag vegetarisch eten me meer moeite kost dan leven zonder Facebook-app.

Gewacht
Bij de eerste tekenen van de lente heb ik hagelwitte sneakers gekocht en nu staan ze al weken te popelen om voor de eerste keer de deur uit te gaan. Als ik het weerbericht bekijk, denk ik dat het volgende week wel eens zover zou kunnen zijn. Nog even geduld!

Gezongen
En samen met de eerste zon, knalt ook de eerste zomerhit uit de boxen. De laatste dagen staat Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee op repeat. In de auto, in de gym, thuis, zowat overal eigenlijk. Van dat Spaans versta ik maar een paar woorden, maar ik kweel lustig fonetisch mee. Ook zowat overal eigenlijk.

Gebakken
Ik zou hier graag een beproefd recept met jullie delen, maar ik moet eerlijk toegeven dat die lekkere havermoutpannenkoekjes van vorig weekend het resultaat waren van wat lukraak bij elkaar gegooide ingrediënten. Wil je toch een poging wagen? Probeer dan eens wat havermeel, sojamelk, weipoeder en eieren bij elkaar te gooien. Liever zoeter? Prak er dan ook nog een (over)rijp banaantje doorheen. Pannenkoekjes van bakken en smullen maar!

Gestapt
Sinds een paar weken loop ik rond met zo'n fancy stappentellertje dat een Fitbit heet. Hij registreert niet alleen mijn stappen, maar ook mijn hartslag en slaap. En tegen alle verwachtingen in motiveert hij me ook, vooral tijdens het sporten. Al kan dat ook aan die nieuwe outfit liggen...

Geslapen
Mijn stappendoel halen is best een opgave, maar met dat slaapdoel heb ik absoluut geen enkele moeite. Acht uur is goed, maar negen of zelfs tien uur is beter. Ach, slapen is één van mijn hobby's, we zullen het daar maar bij houden.

Getwijfeld
Ben ik wel goed bezig met Boekboetiek? Zal ik het over een andere boeg gooien? Stoppen met recensieboeken lezen misschien? Na bijna vijf jaar bloggen slaat de laatste tijd de twijfel al eens toe. Het antwoord op deze vragen moet ik je helaas nog even schuldig blijven. Misschien zie ik na mijn boekbloggersdate met Liesbet volgende week alles weer in een ander perspectief?

Geraakt
Eén van mijn favoriete niet-boekenblogs is Tales of the crib. Kelly schrijft over haar dagelijkse beslommeringen als vrouw, echtgenote en moeder. Haar pleidooi voor echtheid, minder doorzettingsvermogen en voor huilen als het leven pijn doet, raakte me zo dat ik het al een keer of vijf herlezen heb.


Waar werd jij de laatste tijd nu eens echt belachelijk gelukkig van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten