zondag 19 februari 2017

Tussen de regels #36

Iedere zondag besteed ik in Tussen de regels aandacht aan groot en klein boekennieuws. Deze week een aantal boekverfilmingen, een bewegende Marcel Proust en het spijtige overlijden van Dick Bruna.* Donderdag overleed Dick Bruna, de geestelijke vader van Nijntje, op 89-jarige leeftijd. Droevig nieuws voor iedereen die groot werd met het kleine, lieve konijntje. Generaties kinderen genoten van de herkenbare boekjes of volgden de avonturen van Nijntje op televisie. Ik ben er zeker van dat nog talloze generaties dat zullen blijven doen.

* Er zijn voor het eerst filmbeelden opgedoken van de Franse auteur Marcel Proust. Tot nu toe waren er alleen zwart-witfoto's bekend, maar nu duikt de schrijver dus op in een filmpje gemaakt op een bruiloft in 1904.

* Na het succes van de verfilming van het The Girl on the Train heeft DreamWorks Pictures ook de rechten aangekocht van het tweede boek van Paula Hawkins, Into the Water, over een 15-jarig meisje dat als enige van haar gezin achterblijft als de lichamen van haar moeder en een tienermeisje worden gevonden op de bodem van een meer. Opvallend is dat het boek pas in mei verschijnt.

 * Goed nieuws voor Baantjer-fans! Auteur Peter Römer en uitgeverij De Fontein kwamen overeen dat hij nog vijf boeken gebaseerd op de avonturen van Baantjer gaat schrijven.

* Herman Koch is niet te spreken over de Amerikaanse verfilming van zijn boek Het diner. The Dinner, met Richard Gere en Steve Coogan, werd afgelopen week voorgesteld op het Filmfestival van Berlijn, maar viel dus niet in goede aarde bij de schrijver. "Van de drie filmadaptaties van mijn roman Het diner staat deze film met kop en schouders onderaan", zegt hij in de krant NRC.

Welke boekverfilming vind jij absoluut niet geslaagd?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten