zondag 12 februari 2017

Tussen de regels #35

Elke zondag verzamel ik in Tussen de regels kleine en grotere boekennieuwtjes. Deze week de genomineerden voor de Libris Literatuurprijs, een nieuw verhaal van Mark Twain en een nieuwe functie op Goodreads.


* 1984 van George Orwell krijgt nu ook een eigen musical op Broadway. Twee weken geleden kon je al lezen dat de verkoop van deze klassieker uit 1949 een opmars kent sinds Donald Trump president is. 

* Er staan vijf Belgische schrijvers op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2017, die deze week is bekendgemaakt. Het gaat om Herman Brusselmans met De fouten, Stefan Hertmans met De bekeerlinge, Jan Lauwereyns met Iets in ons boog diep, Jeroen Olyslaegers met Wil en Lize Spit met Het smelt. Verder maken nog dertien Nederlandse schrijvers kans op de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Onder hen Auke Hulst, Hanna Bervoets en Marja Pruis. Je kunt alle genomineerden hier terugvinden.

* Ruim een eeuw na zijn dood wordt een teruggevonden verhaaltje van Mark Twain uitgebracht als kinderboek. Het boek zal De verdonkeremaning van Prins Oleomargarine heten en gaat over een arme jongen die van een toverbloem eet waardoor hij met dieren kan praten.

* Eindelijk is het dan zover: Goodreads introduceert de herleesfunctie! Hoe frustrerend was het om een boek te herlezen en hem dan niet aan challenge te kunnen toevoegen? Dat probleem is nu dus opgelost. Hoera voor herlezen!

* Van 14 tot en met 21 februari vindt de zesde Week van het Korte Verhaal plaats. Ruim vijfentwintig boekhandels in Vlaanderen en Nederland organiseren leuke activiteiten om het genre onder de aandacht te brengen.

Lees jij graag korte verhalen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten