donderdag 2 februari 2017

Tot ziens januari, welkom februari!

Ondanks die beruchte leesdip van mij las ik de voorbije maand toch nog zes hele leuke boeken. En daar zaten er zelfs twee bij met een zomers tintje. Alleszins genoeg om al stilaan te gaan uitkijken naar de lente.Tot ziens januari

Dit verstand-op-nul-boek wist me na een valse start toch nog te verrassen. De personages zijn prima uitgewerkt en de schrijfster is er in geslaagd om een originele invulling te geven aan een verhaal dat één groot cliché had kunnen zijn.

Net zoals zijn voorganger is dit boek leerrijk, interessant en razend spannend. Historische feitjes en wetenswaardigheden worden moeiteloos met de rest van het verhaal verweven, zonder dat je het gevoel krijgt dat je een geschiedenisboek aan het lezen bent. De Secret Scouts-boeken zijn dan ook een prima manier om jongeren warm te maken voor geschiedenis.

Mette is een historische YA-roman die je meesleept naar een intrigerende periode uit de geschiedenis. Door de bijzondere karakters en Marc de Bels typische stijl kun je je helemaal verliezen in het verhaal.

In Australië voert dit boek al een tijdje de bestsellerlijsten aan en eigenlijk is het amper te geloven dat dit boek een debuut is. De spanningsboog, de broeierige sfeer, het plot, de personages, ... Alles zit zo goed in elkaar! Dit is geen doorsnee misdaadroman, dit is zoveel meer.

Verboden dromen - Helen Conrad
Nog zo'n verstand-op-nul-boek, maar dan met een heerlijk zomers tintje. Een uitgebreide recensie volgt snel!

Zonder jou - Chantal & Priscilla van Gastel
Chantal van Gastel, die we allemaal kennen van haar chicklits, waagde zich samen met haar zus aan een thriller. Een uitgebreide recensie komt er snel aan!


Welkom februari

In februari neem ik deel aan de blogtour rond Marie, codenaam Jeanne van Marc de Bel. Mijn recensie zal 24 februari verschijnen. In tussentijd lees ik Echte liefde vind je in de boekwinkel van Veronica Henry en Een meisje loos van Ton van der Lee.

Welke boeken lees jij zoal deze maand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten