maandag 27 februari 2017

RECENSIE | Verboden dromen - Helen Conrad

Bad boy Kane is na vele omzwervingen weer thuis op Big Island, Hawaï. Al sinds de middelbare school koestert hij warme gevoelens voor Annie Ventura, maar toen was hij een buitenstaander en zij het populaire meisje. Hij is vastbesloten haar nu met de echte Kane kennis te laten maken. Maar zal hij erin slagen om haar door zijn ruwe bolster heen te laten kijken en Annie te laten zien wat er in zijn hart leeft?

Annie maakt zich zorgen om de gevoelens die ze altijd al voor Kane heeft gekoesterd. Ze heeft hem aangenomen om zichzelf te beschermen tegen haar buurman, die haar van haar land af wil pesten, maar ze komt er al snel achter dat ze van de regen in de drup is beland. Hoe veilig ze zich ook in Kanes gezelschap want, in feite is hij veel te gevaarlijk voor haar. En voor de muren die ze rond haar hart heeft opgebouwd.


Soms heb je gewoon nood aan een boek vol zon, zee en strand. Een knappe man maakt de optelsom compleet in Verboden dromen van Helen Conrad.

Bad boy Kane Carrington heeft Hawaï jaren geleden verlaten om een ander leven te beginnen. Wanneer hij een zoekertje ontdekt waarin zijn high school crush Annie iemand zoekt om haar landgoed te beveiligen, reist hij af naar zijn geboorteplaats. Hij is vastbesloten om Annie te laten zien dat hij veel meer is dan wat zijn reputatie laat uitschijnen, maar zij houdt hem op veilige afstand. Sinds ze weduwe is, zijn haar zoon en landgoed alles wat telt, een gevaarlijke man als Kane kan ze missen als kiespijn. Gaandeweg ontdekken Annie en Kane wat ze echt aan mekaar hebben en leren ze dat een reputatie ook niet meer is dan dat.

Verboden dromen leest makkelijk weg en ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal zijn de hoofdpersonages vrij goed uitgewerkt. Van dat hele bad boy-gedoe moet je je echter niet te veel voorstellen. Kane is eerder diplomatisch dan agressief en alle mogelijke confrontaties worden handig afgewend. Toch is hij best een sympathiek personage. Met Annie daarentegen had ik meer moeite. Nu eens halsoverkop verliefd, dan weer afstandelijk en ronduit onbeleefd - ik kreeg maar geen hoogte van haar.

Eigenlijk gebeurt er helemaal niet zo veel in het verhaal en het happy end zie je ook al van kilometers afstand aankomen, maar de romantiek en exotische setting deden wonderen voor mijn humeur. Heb je dus nood aan een instant zomergevoel en wat luchtig leesvoer? Dan zit je zeker goed met Verboden dromen.


Verboden dromen
Oorspronkelijke titel: Destiny Bay Romances - Islanders (Vertaling door Jen Minkman)
Helen Conrad
Aantal pagina's: 206
ISBN 9789463429382
Dutch Venture Publishing (oktober 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten