woensdag 15 februari 2017

4 x voorjaarsboeken om naar uit te kijken

Zon, temperaturen boven tien graden en 's avonds langer licht - ik kan de lente al bijna ruiken! En bij een kersverse lente horen uiteraard ook een verse lading voorjaarsboeken.


Ontspannen voor beginners - Gilleske Kreijns (verschijnt in mei bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum)
Met dit boek leer je je grenzen herkennen, gewoontes ontwikkelen die energie opleveren in plaats van kosten. Want je kunt wel degelijk rustmomenten inbouwen in de tijd die anders gedachteloos aan je voorbij was gegaan. Bijvoorbeeld de tijd in de trein of onder de douche. Elk hoofdstuk van bevat simpele maar zeer effectieve yoga- en meditatieoefeningen voor achter je bureau, na het werk of als de kinderen op bed liggen. Als de tijd vliegt, sta dan stil.
Ik ben een echte stresskip en zou graag vaker de tijd nemen om bewust te ontspannen. Dit boekje met basisoefeningen zou me daar wel eens bij kunnen helpen.


Wachten op een wonder -  Sarah Loudin Thomas (verschijnt in maart bij uitgeverij Kok)
1954, West Virginia. Perla Long is op zoek naar een rustige plek waar haar dochtertje Sadie veilig kan opgroeien. Samen strijken ze neer in het stadje Wise. Hun komst gaat vergezeld van een grote droogte. De inwoners gaan wanhopig op zoek naar een verklaring en al snel wordt Perla aangemerkt als de zondebok.
Casewell Phillips heeft geaccepteerd dat hij altijd alleen zal blijven. Totdat hij Perla ontmoet. Ze is alles wat hij in een vrouw zoekt, maar hij heeft al snel door dat ze iets te verbergen heeft. Als de droogte aanhoudt, zorgt Perla's gave voor verdeeldheid tussen de inwoners.
Dit boek stel ik me voor als een combinatie van Een Keukenmeidenroman, Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) en De twaalf stammen van Hattie. Benieuwd of dit ook echt het geval is.


Laatste woorden - Michael Koryta (verschijnt in maart bij uitgeverij Cargo)
Markus Novak weet uit eigen ervaring dat niet iedere politiezaak wordt opgelost. Maar het gebeurt niet vaak dat een verdachte zelf vraagt om de heropening van een zaak. Tien jaar geleden verdween een tienjarig meisje in een ondergronds gangenstelsel, waar Ridley Barnes dagen later uit kwam lopen, met het meisje in zijn armen. Barnes heeft nog altijd geen idee waar en hoe hij het meisje vond en is na al die jaren nog steeds op zoek naar antwoorden. Novak vermoedt echter dat er andere redenen zijn om de zaak te heropenen en ontdekt dat de geheimen die de grotten verbergen nauw verbonden zijn met zijn eigen verleden.
Sinds het eerste boek dat ik van hem las, staat Michael Koryta hoog genoteerd in mijn lijstje favoriete thrillerschrijvers. Zal zijn nieuwste boek ook weer zo nagelbijtend spannend zijn?


De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten - Pascal Vanenburg (verschijnt in maart bij Kosmos Uitgevers)
Dit boek is een verzameling van 51 gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis die zo bijzonder zijn dat je ze direct wilt doorvertellen. De verhalen zijn waargebeurd, indrukwekkend en vaak zo bizar dat je nauwelijks gelooft dat ze echt hebben plaatsgevonden. Pascal Vanenburg is journalist en redacteur, en schreef wekelijks voor de website froot.nl een kort verhaal over een bijzondere, onbekende gebeurtenis. Dit boek is gemaakt in samenwerking met Froot en is perfect voor de geschiedenisliefhebber, of gewoon voor iedereen die van een bizar verhaal houdt.
Die kleine, schijnbaar onbelangrijke weetjes en feitjes maken geschiedenis pas echt interessant, dus hier ben ik heel nieuwsgierig naar. 


Naar welke voorjaarsboeken kijk jij uit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten