zondag 22 januari 2017

Tussen de regels #32

Een nieuwe zondag, een nieuwe Tussen de regels! Deze week meer over o.a. het Trotterjaar, de Poëzieweek en een boek dat wel héél lang uitgeleend bleef.* Het ei van Oom Trotter, het debuut van jeugdauteur Marc de Bel viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Uitgeverij Van Halewyck riep 2017 daarom uit tot Trotterjaar en is op zoek naar jouw mooiste herinnering aan Marc de Bel en zijn boeken. Deel een toffe foto of een creatief filmpje en maak kans op een duoticket voor het avondfeest voor Marc de Bel op 15 juni.

* Striptekenaar Jan Kruis is donderdag op 83-jarige leeftijd overleden. Kruis werd vooral bekend met Jan, Jans en de Kinderen, de stripserie die bijna dertig jaar lang verscheen in de Nederlandse Libelle.

* Ook schrijver en dichter Robert Anker overleed afgelopen vrijdag, op de dag dat zijn nieuwste boek In de wereld zou verschijnen. Anker won o.a. de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een soort Engeland.

* VTM-journalist Patrick Van Gompel heeft van Boek.be Het Gulden Boek gekregen, een onderscheiding voor een persoon die zich, zonder zelf in het boekenvak werkzaam te zijn, op bijzondere wijze inzet voor het boek of de verspreiding ervan. 

* Van 26 januari tot en met 1 februari vindt naar jaarlijkse gewoonte de Poëzieweek plaats, in Vlaanderen en Nederland. Het thema van dit jaar is humor, met als motto: ‘Poëzie/ iedre keer weer/ als ik in de spiegel kijk/ en De Glimlach zie’. Het Poëziegeschenk Rotterdamse Kost is geschreven door Jules Deelder.

* Dat je een boek zo fantastisch vindt dat het met jou de wereld rondreist. Het overkwam Bob James, een Amerikaanse marinier. In de jaren zeventig ontleende hij The Hobbit bij de bibliotheek en hij was er zo van in de ban dat het met hem meeging op talloze missies. Hij leende het boek uit aan zijn kameraden en las het na zijn afzwaaien voor aan zijn kinderen. Uiteindelijk bracht hij het recent toch terug naar de bibliotheek. Het boek uit 1966 was in opvallend goede staat en kan nu gewoon terug uitgeleend worden.

Welk boek zou jij meenemen op een reis rond de wereld?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten