zondag 8 januari 2017

Tussen de regels #30

Tussen de regels ging er tijdens de feestdagen even tussenuit, maar een nieuw jaar brengt natuurlijk nieuw boekennieuws, dus staat er iedere zondag weer een kersverse portie voor je klaar. Deze week een onvoltooide toneeltekst van Harry Mulisch, Hendrik Groen in het theater en een paar leuke leesuitdagingen.* Richard Adams, de auteur van Waterschapsheuvel overleed op 96-jarige leeftijd. Waterschapsheuvel gaat over de reis en de opbouw van een nieuwe kolonie door een groep konijnen. Netflix en BBC werken op dit moment aan een nieuwe animatiereeks gebaseerd op het boek.

* Er komt een theaterversie van Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen. De regisseur kiest hierbij voor een bijzonder concept: de medebewoners van Hendrik Groen zullen gespeeld worden door jonge acteurs. Ook zullen er in iedere stad waar het stuk speelt bewoners van het lokale bejaardentehuis meespelen.

* De dochter van Harry Mulisch, Frieda, heeft in de werkkamer van haar vader een onvoltooide toneeltekst uit 1952 gevonden. De tekst heeft als titel Het twaalfde huis van monsieur Zimbalist en als ondertitel Gesprek met de stilte. Op 24 januari organiseert ze een lezing van dit werk in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

* Het best verkochte boek in België in 2016 was - geen verrassing - Het smelt van Lize Spit. In Vlaanderen was dat het nieuwste kookboek van Pascale Naessens, Puur Pascale.

* Nog op zoek naar een leesuitdaging voor 2017? Misschien is de Boekenbingo van Iedereen leest iets voor jou? Of wat dacht je van de Verbeelding Book Challenge? Ook Annemieke van Mustreads.nl bedacht een eigen reading challenge.

Doe jij dit jaar mee aan een reading challenge?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten