zondag 27 november 2016

Tussen de regels #26

Iedere zondag verzamel ik de laatste boekennieuwtjes voor jou. Deze week in Tussen de regels: het volledige oeuvre van Marc de Bel, een oud spookverhaal en je huis isoleren met boeken.


* Het volledige oeuvre van Marc de Bel cadeau krijgen bij je geboorte, het overkwam baby Nell vorige week. Haar dooppeter verzamelde alle 158 boeken en 29 strips van Marc de Bel. Een hele prestatie als je weet dat er van sommige boeken maar een handvol exemplaren zijn.

* Een universiteitsbibliotheek in Nova Scotia wist zich niet goed raad met afgeschreven boeken. Bouwer en uitvinder David Cameron besloot om een oud schoolgebouw dat hij pas kocht ermee te isoleren. Het gebouw doet nu dienst als buurtcentrum is dus volledig geïsoleerd met boeken. Zou je daar eigenlijk ook subsidies voor kunnen krijgen?

* Een journalist heeft een meer dan honderd jaar oud spookverhaal van H.G. Wells ontdekt. Het wordt deze week voor het eerst gepubliceerd. Het verhaal met als titel The Haunted Ceiling staat integraal te lezen in het Britse tijdschrift The Strand.

* Hendrik Groen doet het weer! Zijn Pogingen iets van het leven te maken won afgelopen week de NS Publieksprijs 2016. Andere genomineerden waren As in tas van Jelle Brandt Corstius, De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl, De verwarde cavia van Paulien Cornelisse, Neem een geit van Claudia de Breij en Gij nu van Griet Op de Beeck.

* Morgen start in Vlaanderen en Nederland opnieuw de zoektocht naar het lelijkste woord. Welk woord kan jij niet meer horen of zien? Je kunt het nomineren op de website van Weg met dat woord. De voorbije jaren werden o.a. "oudjes" en "kids" al weggestemd.

Welk woord mag van jou best uit het woordenboek geschrapt worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten