zondag 6 november 2016

Tussen de regels #23

Iedere zondag verzamel ik in Tussen de regels het leukste boekennieuws van de afgelopen week. Deze week tips om de Boekenbeurs te overleven, de leukste leescafés en Emma Watson die boeken verstopt.


* Na een eerste week Boekenbeurs in Antwerpen zou ik een Tussen de regels kunnen vullen met Boekenbeursnieuwtjes, maar ik beloof dat ik me zal beheersen. Maar euhm... Heb je deze tips om de Boekenbeurs te overleven al gelezen? En wat denk je van deze vijf redenen waarom we niet naar de Boekenbeurs moeten gaan? Niet dat ik het er volledig mee eens ben, maar er zit zeker een kern van waarheid in dit stuk.

* Vind je de Boekenbeurs te druk? Te commercieel? Te ver weg? Dan zijn deze toffe leescafés misschien wel iets voor jou. 

* Ben je toevallig in Londen tijdens de eindejaarsperiode? Neem dan zeker eens een kijkje in de Underground. Actrice Emma Watson verstopte er namelijk boeken met handgeschreven briefjes om meer mensen aan het lezen te krijgen. De boeken maken deel uit van Emma's feministische leesclub Our shared shelf.

* Jan Van der Cruysse mocht afgelopen week de Hercule Poirot Prijs in ontvangst nemen voor zijn boek Bling Bling, diamantroof in Delhi. Hij laat daarmee bekende namen als Toni Coppers en Stan Trelantd achter zich.

* Elisabeth Leijnse heeft de Libris Geschiedenis Prijs 2016 gewonnen met Cécile en Elsa, strijdbare freules, een boek over twee aristocratische zussen die zich tijdens het Fin de Siècle op het feministische pad begeven.

* Maandag overleed jeugdschrijfster Helen Vreeswijk op 55-jarige leeftijd. Ze was al een tijdje ongeneeslijk ziek, maar bleef toch schrijven. Zo verscheen in september nog Vermist, over een groepje jongeren dat verdwijnt tijdens een stage op de Filipijnen. 


Heb jij nog leuke boekennieuwtjes die ik gemist heb?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten