zaterdag 26 november 2016

Gewoon Gelukkig #12

Het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt. Het is zo'n typische Pinterest-quote, maar hij klopt als een bus. Soms is het leven beter dan de plannen die je aan het maken was, soms zorgt het ervoor dat je eventjes helemaal stopt met plannen maken. Dan zijn het van die onverwachte, kleine dingetjes die je gewoon gelukkig maken.


Gezellig
Deze week viel er een Sinterklaascadeautje in de bus waar ik instant gelukkig van werd: Hygge! Dit knusse boek staat helemaal in het teken van de gelijknamige Deense levensstijl. De Denen zijn het gelukkigste volk ter wereld, dus die hygge moet wel iets bijzonder zijn. Ik heb zo'n vermoeden dat er thee, chocolade, kaarsjes, een warm dekentje en een boek aan te pas komen. Hé, dat zijn ook toevallig de ingrediënten van mijn favoriete weekends.

Gelachen
Met een glimlach tot achter mijn oren las ik dit artikel op This is how we read. Over boeken uitlenen en nooit terugkrijgen. Over hoe boeken eigenlijk herinneringen zijn, een externe geheugen zelfs. Haal dus je arm uit mijn hoofd, wil je?

Gekeken
Iedereen lijkt in de ban van de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls op Netflix. Behalve ik. We hebben namelijk geen Netflix en eigenlijk heb ik het ook nooit zo'n toffe serie gevonden. Wat ik dan wel kijk? De miniserie Au delà des murs met Veerle Baetens bijvoorbeeld. Over een vrouw die een leegstaand huis erft en er letterlijk van in de ban geraakt. Dit knap uitgekiende verhaal bleef nog lang in mijn hoofd rondspoken.

Gefrustreerd
Ken je dat gevoel dat je nooit echt "bijgelezen" geraakt? Iedere dag komen er nieuwe boeken uit die ik graag zou willen lezen en ik kom er gewoon niet aan toe. Te veel boeken? Te weinig tijd? Geen idee waar het aan ligt, maar ik zou graag nog eens het gevoel hebben dat ik niks te lezen heb. 

Geblogd
In de herfst en de winter gaat het bloggen me altijd veel beter af. En jullie vinden dan ook beter de weg naar Boekboetiek! De bezoekersaantallen gaan alleen maar in stijgende lijn en dat motiveert me dan weer om te blijven lezen en schrijven. De meest gelezen recensie van de afgelopen weken is die van Halve helden van Karen Dierickx.

Genoten
November is Boekenbeursmaand! Ook dit jaar waren we weer van de partij. Rondslenteren tussen alle nieuwe boeken en zien welke boeken andere mensen zoal kopen, da's echt genieten. Welke boeken mee naar huis gingen kun je hier trouwens lezen.

Gekleurd
Tijdens ons bezoekje aan de Boekenbeurs gaf er op de stand van uitgeverij De Lantaarn een vrouw een demonstratie met de kleurpotloden van Caran d'Ache. Ik had er uren naar kunnen blijven kijken en kreeg op slag weer zin om zelf te gaan kleuren.

Geknutseld
Een hele tijd geleden begon ik vol goede moed te knutselen. Dit jaar zou ik zelf mijn kerstkaartjes maken! Ondertussen is het bijna tijd om ze op de post te doen en heb ik er welgeteld drie klaar. Misschien moet ik toch maar op zoek naar échte kerstkaarten...

Geïnspireerd
Die kerstkaarten zijn dan misschien geen succes geworden, ik ben wel nog altijd graag creatief bezig. Shayda Campbell van The 11th Apartment inspireert me altijd om iets nieuws te proberen wat handlettering en tekenen betreft. Daarnaast hou ik ook van de filosofie die er achter haar blog schuilt: dat je niet per se een diploma of veel geld hoeft te hebben om iets goed te kunnen en dat mooie dingen niet alleen weggelegd zijn voor de rijken.

Wat maakt jou altijd gelukkig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten