zondag 16 oktober 2016

Tussen de regels #20

Iedere zondag verzamel ik in Tussen de regels het leukste boekennieuws van de afgelopen week. Deze week heel wat literaire carrièrewendingen voor celebrities, maar ook een Kuifje-galerij en natuurlijk het meest besproken nieuws: de Nobelprijs van Bob Dylan.


* Jeugdauteur Marc de Bel won dit weekend de Inclusieve Griffel 2016. Deze prijs bekroont jaarlijks fictie waarin een personage met een verstandelijke handicap een hoofdrol speelt. De Bel kreeg de prijs voor zijn boek Mette, waarin Berre het personage met een verstandelijke handicap is. 

* Sarah Jessica Parker maakt een carrièreswitch! Ze gaat binnenkort aan de slag als 'editorial director' bij Hogarth, de uitgeverij die werd opgericht door Virginia Woolf en haar echtgenoot. 

* Ook actrice Reese Witherspoon werkt aan haar literaire carrière. Van haar hand zal in 2018 een lifestyleboek verschijnen waarin ze vertelt over haar jeugd en opvoeding in Tennessee.

* Aan de Brusselse Grote Zavel is er een nieuwe galerij geopend die volledig in het teken staat van Kuifje. In de galerij kun je unieke collectiestukken kopen. Daarnaast is er ook een uitgebreide bibliotheek met boeken die in verschillende talen te verkrijgbaar zijn.

* Uitgever Henry Holt & Company brengt in 2019 een autobiografie uit over het leven van Elton John. Dat maakte The New York Times deze week bekend. De zanger wordt bij het schrijven bijgestaan door muziekjournalist Alex Petridis.

* Jeugdschrijfster Carry Slee mocht deze week de Gouden Boekenstapel in ontvangst nemen. Slee kreeg de prijs voor de verkoop van meer van vijf miljoen boeken. 

* Het belangrijkste boekennieuws van de afgelopen was ongetwijfeld de Nobelprijs voor Literatuur die naar singer-songwriter Bob Dylan ging. Volledig terecht volgens sommigen, ronduit belachelijk volgens anderen. Ik ken niet genoeg van muziek, noch van Bob Dylan om er echt een oordeel over te kunnen vellen, maar het verbaasde me in eerste instantie ook wel een beetje.

Vind jij Bob Dylan een terechte winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten