zondag 2 oktober 2016

Tussen de regels #18

Iedere zondag verzamel ik voor jou het laatste boekennieuws, heet van de naald in Tussen de regels. Deze week o.a.: de Kinderboekenweek, de Maand van de Geschiedenis, #Boektober en nieuwe Dan Brown!


* Van 5 tot en met 16 oktober staat alles in het teken van kinderboeken tijdens de Kinderboekenweek! Die heeft dit jaar als thema 'Voor altijd jong' en draait vooral rond opa's en oma's. Het Kinderboekenweekgeschenk werd dit jaar geschreven door Dolf Verroen.

* Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Het thema van dit jaar is 'Grenzen', een onderwerp dat actueler is dan ooit. Alle activiteiten kun je hier terugvinden.

* Oktober is ook #Boektober! Net zoals vorig jaar organiseert Dagmar een reading challenge waarbij het de bedoeling is om meer te lezen dan je normaal doet. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina

* Op 26 september 2017 verschijnt er een nieuwe Dan Brown met Robert Langdon in de hoofdrol. Het boek zal Origin heten en wereldwijd op dezelfde dag verschijnen. 

* Afgelopen week werden de Hebban Awards uitgereikt. Lize Spit won met Het Smelt de debutantenaward. Prijs voor beste thriller ging naar De doodsvogel van Samuel Bjørk en Carry Slee mocht voor haar boek Kapot de prijs voor beste Young Adult in ontvangst nemen. Verder kaapten Hendrik Groen en Hugo Borst prijzen weg voor respectievelijk beste roman (Zolang er leven is) en beste non-fictie (Ma).

* Paul van Loon, de populaire auteur bekend van o.a. Dolfje Weerwolfje heeft zijn eigen app! De zit vol met filmpjes, spelletjes en verhalen die allemaal te maken hebben met de boeken van de kinderboekenauteur. De app is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en te downloaden in de Play Store of op iTunes.

* Deze grappige test zoekt uit hoe oud je bent op basis van je leesgewoonten. Ikzelf ben toch een beetje van de oude stempel blijkbaar, want volgens de test ben ik veertig jaar! En jij?


Heb jij een speciale of gekke leesgewoonte?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten