maandag 3 oktober 2016

Tot ziens september, welkom oktober!

Na mijn lees- en blogdip van augustus kon het in september eigenlijk alleen maar beter gaan. En dat deed het! Ik was natuurlijk heel erg jarig, maar las ook weer wat fijne boeken, deed een paar boekige uitstapjes én vond al een nieuwe agenda voor 2017.Tot ziens september!

Een boek als dit maakt geschiedenis opeens heel concreet. Arnout en Johanna schreven samen boeiende en doorvoelde historische non-fictie.

Een tragikomisch verhaal van het soort dat je nog lang bijblijft. Ik zag Menno prikkelt je verbeelding op een heel bijzondere manier en zet je aan het denken. Een onverwacht origineel en geslaagd debuut van Sandra Bernart.

Er ging een wereld voor me open tijdens het lezen van dit boek. Ik ontdekte hoe de auteur leest, maar ook vooral hoe ik lees. Dat die twee manieren heel erg van elkaar verschillen is niet eens een probleem. Hoe je ook leest, het is altijd goed.

Een boeiende mix van chicklit met humor, aangevuld met een historisch mysterie om het af te maken. Astrid Harrewijn heeft een flitsende, humoristische schrijfstijl en neemt zichzelf niet al te serieus. Daar hou ik van!

Een fijn, vermakelijk verhaal, maar voor mij niet zo hartverscheurend en onvergetelijk als het wordt voorgesteld. 


En verder?

Op de eerste schooldag ging ik naar het Boekenfestijn in Hasselt. Het was er heerlijk rustig en ik was, in tegenstelling tot vorig jaar, aangenaam verrast door het uitgebreide aanbod. Mijn buit was dan ook navenant!

Een paar weken later trok ik terug richting Hasselt, voor een literair dagje uit. Ik bracht een bezoekje aan de nieuwe boekhandel Grim, het Literair Museum en de Clavis conceptwinkel.

September stond natuurlijk ook in het teken van Roald Dahl. De meesterverteller zou dit jaar honderd geworden zijn. Ik maakte een lijstje met redenen waarom Roald Dahl zo fantabuleus is.

Ieder jaar markeer het begin van het nieuwe schooljaar ook het begin van mijn zoektocht naar een nieuwe agenda. Dit jaar kwam er al vrij snel een einde aan die zoektocht toen ik een prachtexemplaar van Hallmark tegen het lijf liep.


Welkom oktober!

Van 5 tot en met 16 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats en ook bij Boekboetiek zal die niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo staan er recensies klaar van De draden van Marbellus, een prachtig prentenboek van Marc de Bel en Karolien Raeymaekers, en Meisjes met dromen van Paulien Andriessen.

En omdat oktober ook Maand van de Geschiedenis is, kun je ook recensies verwachten van historische romans als De eerste vrouw (Susan Smit) en Mischling (Affinity Konar). 

Verder zul je ook zeker de bijzondere dichtbundel Onze kinderen zijn te koop! van Anne Tjallingii en Niels Terhalle voorbij zien komen.


Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten