dinsdag 11 oktober 2016

RECENSIE | Onze kinderen zijn te koop! - Anne Tjallingii & Niels Terhalle

'Hij schrijft. Zij tekent. En zo kwamen ze elkaar tegen. 
Samen maken zij Luikjes: kleine kwinkslagen op het leven,
dat ons in humor, traditie en alledaagsheid steeds verrast. 
Luikjes creëren steeds een nieuwe venstertje op de wereld. 
Een luikje dat open kan, en dichter.'


Ik hou wel van boeken die net dat beetje anders zijn dan al de rest. Boeken die zich onderscheiden van de massa en daardoor alleen al bijzonder zijn. Daarom was ik zo benieuwd naar Onze kinderen zijn te koop!, een geïllustreerde dichtbundel die bestaat uit 21 drieluikjes.


Nu eens grappig, dan weer ontroerend. Liefde, verdriet, leven en dood; allemaal hebben ze een eigen luikje dat open kan of dichter. Niels Terhalle zorgde voor de rake woorden, Anne Tjallingii voor de bijpassende beelden.


De bundel is zo gemaakt dat je de luikjes er makkelijk kunt uit halen zonder dat alles uit elkaar valt. Plooi ze in drieën en ze passen netjes in enveloppe. Op de achterkant is plaats genoeg voor je eigen woorden en beelden. Niks houdt je dus tegen om een luikje te gebruiken als verjaardagswens, als liefdesverklaring of als hart onder de riem. Maar je zou ze ook kunnen inkaderen. Of ze gewoon lekker bij elkaar kunnen laten, als je er zonde van maakt om zo'n mooie bundel uit elkaar te halen.


Onze kinderen zijn te koop! is een bijzondere dichtbundel, een originele verzameling kaarten, leuk om te geven, maar ook om te krijgen.


Meer weten over Anne en Niels en hun luikjes? Neem dan eens een kijkje op luikjes.net.


Onze kinderen zijn te koop!
Anne Tjallingii & Niels Terhalle
Set van 21 kaarten
ISBN 9789492165084
Uitgeverij De Muze (september 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten