zaterdag 15 oktober 2016

RECENSIE | De draden van Marbellus - Marc de Bel

Het verhaal van Marbellus is het verhaal van een jongetje dat uit een boom viel en veranderde in een pop. Een beetje zoals Pinokkio, maar dan anders. De draden van Marbellus is een poëtisch prentenboek, met prachtige illustraties van Karolien Raeymaekers.


Marc de Bel is één van mijn favoriete jeugdauteurs en toen ik in de najaarscatalogus van Van Halewyck las dat hij op de proppen zou komen met een prentenboek geïllustreerd door een oud-klasgenootje van me was ik helemaal enthousiast.

De draden van Marbellus vertelt het verhaal van een jongetje, Marbellus, dat met zijn dromerige hoofd op een dag uit zijn boomhut valt. Hij valt met zijn hoofd op een steen en dan gaat het licht uit. Na zijn val wordt hij alleen nog lichamelijk ouder en groeien er draden uit zijn hoofd en handen. Langzaam maar zeker verandert hij in een houten pop, maar één ding blijft hij altijd doen: verhalen schrijven en vertellen.


Het verhaal is geschreven op rijm en leest op die manier lekker weg. Het verhaal is warm, poëtisch en dromerig; een beetje zoals Marbellus zelf. Karolien Raeymaekers heeft gezorgd voor prachtige illustraties in warme kleuren die het boek een melancholisch herfstgevoel geven. Ik raak er maar niet op uitgekeken. Dit boek is zo mooi!


Het boek is lekker groot waardoor kinderen goed kunnen zien wat er zich op de prenten afspeelt. Ook de letters zijn vrij groot, dus iets oudere kinderen die al zelf kunnen lezen zullen ook genieten van dit ontroerende, hartverwarmende verhaal.


De draden van Marbellus
Marc de Bel & Karolien Raeymaekers
Aantal pagina's: 32
ISBN 9789461315304
Uitgeverij Van Halewyck (september 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten