zaterdag 8 oktober 2016

Gewoon Gelukkig #11

Ik durf wel eens vergeten dat de tijd vliegt. Voor ik het in de gaten heb, zijn we weken verder zonder dat er een Gewoon Gelukkig online gekomen is, shame on me. Voordeel is dat er nu extra veel kleine en grotere gelukjes voor je klaarstaan!


Gevierd
September is stiekem mijn lievelingsmaand, omdat het dan Boekenfestijn in Hasselt is, maar vooral omdat ik dan jarig ben. Dus dat moest gevierd worden. Mijn ouders vierden ook hun huwelijksverjaardag, ook dat was een feestje waard.

Gekocht
Ik bracht begin september een meer dan geslaagd bezoekje aan het Boekenfestijn en een week later aan boekhandel Grim en de conceptwinkel van Clavis tijdens een literair dagje Hasselt. Als ik nu ook nog tijd vind (of maak, dat kan ook) om die boeken te lezen, dan zou ik nog gelukkiger zijn.


Genoten
Die nazomer was genieten, maar nu ontkomen we er toch echt niet meer aan: het is herfst. En daar geniet ik eigenlijk nóg meer van. Lekker warm binnen lezen vind ik eerlijk gezegd stukken leuker dan buiten in de zon.

Geliket
Vivian van Vivians Vocabulaire lanceerde het idee om je blog te zien als je persoonlijke magazine en dat sprak me wel aan. Wat dat in de praktijk dan juist betekent voor Boekboetiek moet ik nog even bekijken, maar het zette me zeker aan het denken. 

Geluisterd
Een cover is niet snel beter dan het origineel, maar bij Stand by me van Florence and the Machine ben ik daar toch van overtuigd.

Gekeken
Een paar weken geleden keek ik Before I go to sleep, de verfilming van Voor ik ga slapen van S.J. Watson. Met Nicole Kidman in de hoofdrol kon dat niet misgaan, dacht ik, maar ik vergiste me. De film gaf me op geen enkel moment het onbehaaglijke gevoel dat ik tijdens het lezen de hele tijd had.

Geblogd
Na mijn blogdip in augustus gaat het nu gelukkig weer de goeie kant op hier. Meest gelezen artikelen waren dat over mijn nieuwe agenda voor 2017 en de recensie van Hoe lees ik? van Lidewijde Paris.


Gelachen
De humor is flauw, met momenten platvloers, maar ik moet altijd zo ontzettend lachen met Callboys op Vier. Ik zal wel niet de enige zijn zeker?

Geschrokken
Het zou me ondertussen niet meer mogen verbazen, maar toch schrik ik er nog dikwijls van hoe hatelijk mensen uit de hoek kunnen komen wanneer ze zich veilig achter hun computer wanen. Ik heb er zelf gelukkig niet veel last van, maar ik word soms echt niet goed als ik lees wat andere bloggers allemaal naar hun hoofd geslingerd krijgen.

Geabonneerd
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man (ik moet er nog altijd een beetje aan wennen) een abonnement op de Boekenkrant. Vroeger kon ik hem gratis ophalen bij de bibliotheek, maar die stopte opeens met ze te verdelen. Nu valt ze dus iedere maand op de mat, handig!

Gevloekt
Een tijdje geleden belandde één van de geweldigste uitnodigingen ooit in mijn mailbox. Of ik zin had om naar de avant première van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children in Hasselt te gaan. Ja. JA! Maar ik heb toch wel moeten afzeggen zeker. Als ik alle verslagen van medebloggers lees vloek ik nog altijd. 


Gewonnen
Ik neem me altijd voor om niet meer aan wedstrijden en winacties mee te doen omdat ik al zoveel ongelezen boeken heb, maar dan zie ik weer een tof boek verschijnen en MOET ik gewoon mijn kans wagen. En laat ik nu toevallig de laatste tijd wat geluk in het spel hebben... Zo won ik vorige week een Rebecca Yarros-pakket bij Reviews & Roses. Benieuwd of haar boeken wat voor mij zijn.Waar word jij gewoon gelukkig van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten