donderdag 13 oktober 2016

6 x de leukste kinderboekenblogs

Kartonnen boekjes, prentenboeken, doe-boeken, voorleesboeken, eerste leesboekjes, ... Kinderboeken zijn er in alle vormen en maten. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan ook mijn ogen uitkijken tussen de boeken voor de allerkleinsten. Er is zoveel keuze en zoveel moois! Deze fijne kinderboekenblogs kunnen je zeker helpen kiezen.


Verhaal kabaal
Marijke is naast freelance journalist en tekstschrijver ook kinderboekenblogger op Verhaal kabaal. Ze recenseert boeken voor kinderen vanaf 2 jaar, maar je vindt ook leuke interviews en filmpjes op haar gezellige blog.

Boekielezen is de vrolijke kinderboekenblog van Deborah. Je vindt er alles over kinder- en jeugdliteratuur, in de breedste zin van het woord. Van prentenboeken tot Young Adult.

Kinderen die niet graag lezen bestaan niet, daar is Mathilde van Ik vind lezen leuk van overtuigd. Kinderen kunnen op haar blog zelf hun mening over de boeken die ze lezen insturen en zij maakt er dan een recensie van. Zo kunnen kinderen helemaal zelf op zoek gaan naar een boek dat ze leuk vinden. 

Op Lees lees lees schrijft Judith over de boeken die zij en haar peuter het leukst vinden, maar ook over kindervoorstellingen waar ze samen naar toe gaan. Haar blog bestaat nog niet zo lang, maar je vindt er nu al veel inspiratie. 

Susan leest kinder- en jeugdboeken voor alle leeftijden en over alle onderwerpen. Recensies daarover verzamelt ze sinds 2010 op het overzichtelijke Kinderboekenpraatjes. 

JaapLeest is de kinderboekenblog van Jaap Friso. Hij wilt er zijn enthousiasme voor kinder- en jeugdboeken graag delen met de wereld en dat lukt hem heel goed. Hij heeft ontzettend veel professionele ervaring met kinderboeken en dat merk je aan iedere recensie.


Naast deze kinderboekenblogs zijn er natuurlijk ook veel bloggers die tussen de volwassenenlectuur door wel eens kinderboeken recenseren en dat heel goed doen:

Boekenz
Biebmiepje
Leesdame
Leesdan
Christina's boekenhoekje
* Conniesboekkies


Ken jij nog andere leuke kinderboekenblogs? Laat het me dan zeker weten bij de reacties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten