zondag 11 september 2016

Tussen de regels #15

Iedere week verzamel ik de leukste boekennieuwtjes in Tussen de regels. Deze week kwam Elizabeth Gilbert uit de kast, won Annelies Verbeke de Opzij Literatuurprijs en werd de verfilming van Tonio de Nederlandse Oscarinzending.* Annelies Verbeke heeft de Opzij Literatuurprijs gewonnen met haar boek Dertig dagen. Het Nederlandse feministische maandblad Opzij bekroont elk jaar de beste Nederlandstalige roman van een vrouwelijke auteur. Andere genomineerden waren o.a. Kim van Kooten (Lieveling), Hagar Peeters (Malva) en Connie Palmen (Jij zegt het).

* In februari verschijnt het tweede boek van presentatrice Eva Daeleman. Het jaar van de hond zal gaan over beslissingen nemen en hoe deze beslissingen je leven overhoop kunnen gooien.

* Schrijfster Elizabeth Gilbert, bekend van Eten, bidden en beminnen, kwam deze week uit de kast. Twee maanden geleden kondigde ze aan dat ze ging scheiden van haar man en nu bevestigt ze ook dat haar beste vriendin Rayya Elias de oorzaak van deze breuk is. Nadat bij Rayya kanker werd vastgesteld ging Elizabeth Gilbert beseffen dat ze meer voor haar voelt dan louter vriendschap.

* De verfilming van het boek Tonio van A.F.Th. van der Heijden is de Nederlandse inzending voor de Oscars. Vanaf 13 oktober is de film te zien in de bioscoop, eind januari weten we of de inzending tot de vijf genomineerden behoort.

* Literatour, de boekenweek voor jongeren komt er weer bijna aan! Van 17 tot en met 25 september draait alles rond Young Adults. Je kunt hier ook nog altijd stemmen op het boek dat volgens jou de Dioraphte Literatour Prijs moet winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten