zondag 4 september 2016

Tussen de regels #14

Iedere week verzamel ik de leukste boekennieuwtjes in Tussen de regels. Deze week boekennieuws waar ik heel blij van werd, maar ook de shortlist voor de Bronzen Uil en een nieuw boek voor Lena Dunham.* Ik begin maar onmiddellijk met het boekennieuws waar ik deze week het vrolijkst van werd: Carlos Ruiz Zafon komt binnenkort ein-de-lijk met nieuw werk! Het labyrint der geesten, het vierde deel in de reeks Het kerkhof der vergeten boeken, verschijnt in de tweede helft van volgend jaar bij uitgeverij Signatuur. Ik kan niet wachten!


* Vorige zondag berichtte ik jullie al over de Facebookgroep Chasseurs de livres, waarin boekenwurmen boeken verstoppen en andere lezers aanwijzingen geven. Vandaag kan ik jullie melden dat er ondertussen ook Vlaams en Nederlandse versies van deze groep opgericht zijn. Zoek maar eens op De Boekenjagers, dan kom je misschien wel een groep tegen die boeken verstopt in jouw streek.


* De shortlist voor de Bronzen Uil, de prijs voor beste Nederlandstalige debuut, is deze week bekend gemaakt. Op de lijst Hagar Peeters (Malva), Lize Spit (Het smelt), Yvon Né (Het scheve meisje), Filip Rogiers (Verman je), Koen Sels (Generator) en Carly Wijs (Het twijfelexperiment). De winnaar kennen we op 8 oktober.

* Maandagavond overleed schrijver Pieter Steinz op 52-jarige leeftijd. Hij leed sinds drie jaar aan de ziekte ALS, waarover hij vorig jaar Lezen met ALS publiceerde, een boek waarin hij het verloop van zijn ziekte verbond met de boeken die hij (her)las.

* Actrice Lena Dunham, die je vast nog wel kent van Not that kind of girl, werkt aan een derde boek. De verhalenbundel Best and always komt volgend jaar uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten