zaterdag 3 september 2016

Tot ziens augustus, welkom september!

Oh, wat was augustus een fantastische maand voor mij/ons! Maar niet zo op boekengebied, helaas. Ik gebruik het woord "leesdip" niet graag, maar ik had deze maand zo weinig zin in lezen of bloggen dat het daar wel hard op leek. Een lijstje met recensies van de afgelopen maand is dan ook snel gemaakt. Het zijn er welgeteld twee. Oké, drie als je mijn blogje over handlettering meetelt.Tot ziens juli!
De laatste dans - Fabio Stassi
Ik ben zelf geen grote Chaplin-fan, maar ik vind het wel een heel intrigerende figuur, nog meer na het lezen van dit boek. Fabio Stassi heeft met dit boek alleszins een meer dan geslaagde mix van fictie en feiten afgeleverd waarin hij als een ware woordkunstenaar het verleden weer tot leven wekt.

Ule - Marc de Bel
Het was jaren geleden dat ik nog iets van Marc de Bel had gelezen, maar met Ule wist ik onmiddellijk terug waarom ik vroeger zo'n fan van hem was. Het is een jeugdboek dat ik zeker kon smaken en waarvan ik zeker weet dat het een onuitwisbare indruk zal nalaten op veel jonge en minder jonge lezers. Ik ben dan ook heel benieuwd naar Mette, het volgende boek uit de reeks.

Handlettering doe je zo - Karin Luttenberg
Ik ben altijd een beetje later met dit soort dingen, maar ik heb nu dus ook handlettering ontdekt! Al een hele tijd keek ik mijn ogen uit op Pinterest naar mooie quotes en kaarten. Met Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg heb ik nu eindelijk ook de vaardigheden geleerd om hier zelf aan te beginnen. Nu is het alleen nog een kwestie van heel veel oefenen.


Welkom september!
Tegen mijn zin lezen of bloggen heb ik niet gedaan in augustus, dat heb je vast wel gemerkt aan het aantal blogjes dat hier verscheen. Ik besloot mezelf de tijd te geven tot september en er dan weer tegenaan te gaan. Het begin van het nieuwe schooljaar luidt voor mij dus in zekere zin ook een nieuwe start in.

Om goed te beginnen bracht ik op 1 september mijn jaarlijkse bezoekje aan het Boekenfestijn in Hasselt. Wat ik daar allemaal buit maakte, zie je snel!

Verder doe ik in september ook mee aan de blogtour rond Ik zag Menno van Sandra Bernart. Het boek is genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2016 en in aanloop daarnaartoe organiseert uitgeverij Palmslag dus een blogtour. Mijn recensie verschijnt op 24 september.

In afwachting daarvan mag je nog recensies verwachten van Daar heb je vrienden voor van Astrid Harrewijn en Van wie hou je? van Jennifer Weiner. Ook Hoe lees ik? van Lidewijde Paris staat op mijn leesprogramma deze maand. Boeken genoeg dus om mijn leeszin weer aan te zwengelen!


Wat was jouw favoriete zomerboek?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten