woensdag 28 september 2016

Mijn nieuwe agenda voor 2017

Ongeveer gelijk met het nieuwe schooljaar start ook mijn jaarlijkse zoektocht naar een nieuwe jaaragenda. Maanden te vroeg, maar het is sterker dan mezelf. En ik moet er ook gewoon op tijd aan beginnen, want dit jaarlijks terugkerend fenomeen kan best wat tijd in beslag nemen. Een nieuwe agenda is namelijk niet zomaar een keuze, het moet liefde op het eerste gezicht zijn.Een agenda moet aan best wat eisen voldoen. Hij moet er niet alleen mooi uitzien, hij moet ook netjes in het zijvakje van mijn handtas passen, mat papier hebben, genoeg ruimte om te schrijven en als het even kan een elastiekje om alles bij elkaar te houden. Zo kwam het dat ik voor 2017 mijn zinnen gezet had op een limited edition van Moleskine, eentje van Le petit Prince. Maar toen ik hem na lang zoeken in het echt tegen kwam, wist ik gelijk dat dit hem niet ging worden. Hij zag er zo saai en degelijk uit en ik werd er gewoon niet vrolijk van. 

Een paar weken later werd ik dat wel van dit exemplaar van Hallmark. Een modern, licht ontwerp opgevrolijkt met leuke gehandletterde quotes; met deze agenda speelt Hallmark perfect in op de handlettering-hype.
Aan welke eisen moet een agenda voor jou voldoen? Heb jij er al eentje voor volgend jaar?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten