dinsdag 6 september 2016

Mijn Boekenfestijnbuit

Het begin van het nieuwe schooljaar betekent voor mij ook altijd een nieuw bezoekje aan het Boekenfestijn. Ieder jaar teken ik begin september present in Hasselt en laat ik me helemaal gaan met (een deel van) mijn verjaardagsbudget. Benieuwd wat er zoal mee naar huis ging?


Normaal gezien neem ik een halve dag vrij om de drukte te vermijden, maar dit jaar ging ik na mijn werk gewoon nog een kijkje nemen. Ik had verwacht dat het enorm druk zou zijn, maar dat viel supergoed mee. Het was heerlijk rustig en ik kon op mijn eigen tempo langs alle tafels slenteren zonder dat er mensen met hun karretje tegen mijn schenen reden, altijd een pluspunt!

Vorig jaar viel het aanbod me een beetje tegen, dus verwachtte ik er dit keer niet veel van. Misschien daarom dat het zo goed meeviel? Het gebrek aan historische non-fictie viel me nog steeds op, maar ook het zeer uitgebreide aanbod thrillers en romans sprong dit keer in het oog, zowel Nederlands- als Engelstalig. 


Zo tikte ik maar liefst zes boeken van Robyn Carr op de kop, voor amper drie euro per stuk. Eentje uit de Virgin River-reeks en vijf uit de Thunderpoint-serie. Aan deze laatste moet ik nog beginnen, dus het is nog even afwachten of ze even goed bevalt als de Virgin River-reeks.


Verder kocht ik ook nog Clover's kind, een historische roman van Amanda Prowse. Eerder als ik al Haar naam is Poppy Day en hoewel ik daar niet heel enthousiast over was, overtuigde het toch genoeg om me aan een tweede boek te wagen. Ook twee andere historische romans vonden de weg naar mijn karretje: Brieven uit Londen van Camilla MacPherson en Het oude huis van Sarah McCoy, die je misschien nog kent van De Bakkersdochter.

De prijs voor het koopje van het jaar gaat deze keer naar Het stille uur van Michael Koryta. Zij die mij dood wensen en Koude rivier bevielen eerder al heel goed, dus voor 1.50 euro kon ik deze niet laten liggen. Negen dagen van Toni Jordan daarentegen was een gokje. Ik had nog nooit van het boek of de schrijfster gehoord, maar de cover maakte me nieuwsgierig genoeg om het mee naar huis te nemen. 

Tot slot kocht ik ook nog wat hobbyspulletjes waaronder Staedtler-fineliners, een breekmesje en wat hobbykarton om dit jaar een poging te ondernemen om zelf kerstkaarten te maken. 


Naar welk boek ben jij het meest benieuwd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten