zondag 28 augustus 2016

Tussen de regels #13

Het is zondag en dus weer hoog tijd voor een nieuwe Tussen de regels! Ik verzamelde de leukste boekennieuwtjes van de afgelopen week voor jou: Pokémon Go voor boeken, de leestips van Lize Spit en de genomineerden voor de ECI Literatuurprijs 2016.* De longlist van de ECI Literatuurprijs 2016 (voorheen AKO Literatuurprijs) is deze week bekend gemaakt. Onder de 25 genomineerden o.a. Moedervlekken van Arnon Grunberg, Jij zegt het van Connie Palmen en natuurlijk Het smelt van Lize Spit. De volledige lijst kun je hier nalezen. De shortlist wordt op 16 september bekend gemaakt.

* Pokémon Go voor boeken, is het geen geweldig idee? De Waalse Aveline Grégoire verstopt boeken op willekeurige Pokéstops en deelt hints daarnaartoe op de ondertussen vreselijk populaire Facebookpagina Chasseurs de livres. Andere boekenwurmen kunnen dan op zoek naar het boek in kwestie, maar ze kunnen natuurlijk ook zelf ergens een boek achterlaten. 

* Benieuwd wat een bestsellerauteur zelf zoal leest? Lize Spit deelt haar leestips voor het najaar.

* Het beroemde versje Dikkertje Dap van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. De film zal in het najaar van 2017 verschijnen.

* Elke Italiaanse tiener die dit jaar achttien wordt, krijgt van de regering een 'cultuurbonus' van 500 euro cadeau. Die kunnen ze vrij besteden aan museumbezoeken, concerten, films én boeken. Je leest het goed, even 500 euro extra boekenbudget van de overheid! Daar kunnen onze politici een voorbeeld aan nemen!

Welke boeken zou jij zeker kopen als je zomaar even 500 euro cadeau kreeg?Geen opmerkingen:

Een reactie posten