zondag 21 augustus 2016

Tussen de regels #12

Het is zondag en dus weer hoog tijd voor een nieuwe Tussen de regels! Ik verzamelde de leukste boekennieuwtjes van de afgelopen week voor jou: Koken met Lady Gaga, de dalende boekenverkoop in Vlaanderen en het vakantieleeslijstje van president Obama.


* Ik denk dat ik letterlijk een gat in de lucht sprong toen ik las dat de Boekenkrant in oktober met een special rond historische romans komt. Hoe toevallig dat ik net voor mijn verjaardag een abonnement heb afgesloten!

* Lady Gaga en haar vader Joe Germanotta werken samen aan een kookboek. Het boek is gebaseerd op de gerechten die Joe serveert in zijn restaurant in Manhattan.

* De boekenverkoop in Vlaanderen neemt een duik. In de eerste helft van dit jaar daalde de omzet met maar liefst 6.2 procent, het slechtste cijfer in jaren. Vakorganisatie Boek.be hoopt dat het tij in de tweede helft van dit jaar nog zal keren. Opvallend is dat in Nederland de boekenverkoop wel (licht) stijgt. 

* Vorige week onthulde het Witte Huis naar jaarlijkse gewoonte de vakantieleeslijst van president Obama. Op het lijstje o.a. Het meisje op de trein van Paula Hawkins. Het volledige lijstje kun je hier terugvinden. 

* Een Amerikaanse arts heeft een boek dat hij zo'n veertig jaar geleden ontleende terug ingeleverd bij de bibliotheek. Op de middelbare school leende hij het boek "Dus jij wilt dokter worden", nu is hij een succesvolle plastisch chirurg. Het boek was het begin van een droom die uitkwam, aldus de arts.

Welk boek was voor jou het begin van een droom die uitkwam? Welk boek heeft jouw leven veranderd?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten