zondag 14 augustus 2016

Tussen de regels #11

Het is zondag en dus weer hoog tijd voor een nieuwe Tussen de regels! Ik verzamelde de leukste boekennieuwtjes van de afgelopen week voor jou.


* Goed nieuws! Wie vaak boeken leest, leeft langer! Je zou als boekenwurm tot twee jaar winnen. Gek genoeg gaat dit niet op voor mensen die vaak tijdschriften of kranten lezen.

* Het vierde Bridget Jones-boek van Helen Fielding ligt op 11 oktober in de winkelrekken. Dat maakte de schrijfster vorige week zelf bekend. 

* De manuscripten van Franz Kafka horen thuis in de nationale bibliotheek van Israël, zo besliste het Israëlische hooggerechtshof. Met deze beslissing komt er een einde aan een zeven jaar durend proces over de manuscripten die eigenlijk al lang niet meer hadden mogen bestaan. Kafka liet ze bij zijn dood namelijk na aan Max Brod met de uitdrukkelijke opdracht de documenten te vernietigen.

* Boekenwurm én Pokémonfan? Misschien zijn deze bladwijzers dan wel iets voor jou. Als je tussen al dat jagen door nog tijd vindt om te lezen, that is.

* Van 31 oktober tot en met 11 november vindt de jaarlijkse Antwerpse Boekenbeurs plaats. Het is dit jaar de tachtigste editie en die wordt prachtig, als we de organisatie mogen geloven. Ook bezoekers kunnen dit jaar hun steentje (of beter gezegd: fotootje) bijdragen. Op een heuse fotowand zullen foto's van lezende bezoekers verzameld worden. Wil jij jezelf met een boek in de hand terugzien op de Boekenbeurs? Dan kun je hier je foto uploaden.

* Rashid Novaire is genomineerd voor de Halewijnprijs 2016, een literatuurprijs voor auteurs die hun debuut al voorbij zijn, maar nog niet voldoende bekend zijn bij het grote publiek. Ik vond Zeg maar dat we niet thuis zijn een heel fijn boek, dus die nominatie is wat mij betreft zeker terecht.


Heb jij nog leuke boekennieuwtjes opgepikt de laatste tijd?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten