dinsdag 23 augustus 2016

Over handlettering en zo

Lezen, bloggen, kleuren, fotograferen, sporten, ... Mijn lijstje met hobby's is schier eindeloos. En sinds kort heb ik daar nog eentje aan toegevoegd: handletteren. Want ja, ik kan niet ontkennen dat al die prachtige quotes en handgeschreven fonts op Pinterest mijn ogen uitstaken. Dat wilde ik ook kunnen. Maar ik had werkelijk geen flauw benul hoe ik daaraan moest beginnen. Tot ik het boek Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg zag voorbij komen op Twitter én kort daarna een boekenbon cadeau kreeg. Op de koop toe had ik een weekje vakantie en absoluut geen zin in lezen of bloggen. Dus kocht ik het boek, trok naar de Hema voor een paar fineliners en een ruitjesschrift en daar ging ik.


Ik kwam er al snel achter dat heel dat handletteren er veel gemakkelijker uitziet dan het is, maar dat je met veel oefenen al een heel eind komt. Ieder dag een uurtje oefenen, is dan ook het advies van Karin. Gelukkig geeft ze daarnaast ook heel wat praktische adviezen en handige tips waar je écht iets aan hebt. Waar haal je inspiratie? Welke materialen gebruik je? Het boek ziet er fantastisch uit en de inspirerende voorbeelden nodigen uit om zelf aan de slag te gaan. 

Ondertussen heb ik de smaak te pakken en ga ik regelmatig aan de slag met mijn brush pens, fineliners, waterverf en andere attributen. Ook heb ik me ingeschreven voor een workshop handlettering in december en daar kijk ik echt naar uit! Benieuwd naar mijn creaties? Op Instagram zie je ze regelmatig voorbij komen!

Ben jij ook al op de hippe handlettering-kar gesprongen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten