zondag 24 juli 2016

Tussen de regels #9

Deze zomer hoef je je niet te vervelen! Uitgeverij Van Halewyck organiseert de ongewone leesbingo, het luisterboek Ma van Hugo Borst is gratis te beluisteren op Spotify en in augustus reist de Poëziebus door Vlaanderen en Nederland.* Uitgeverij Van Halewyck komt deze zomer met de ongewone leesbingo. Lees een boek op één van de twintig ongewone manieren/plaatsen - onder de keukentafel, in het zwembad of zelfs ondersteboven - en win aan het einde van de zomer een leuk boekenpakket.

* Heb je dit romantische verhaal van twee boekenwurmen al gelezen? Een jonge vrouw werd een paar jaar geleden verliefd op de man achter de Twitteraccount van een Waterstone's filiaal in Oxford en nu zijn ze getrouwd! 

* Word je op warme dagen als vandaag liever voorgelezen en dan dat je zelf leest? Het luisterboek Ma van Hugo Borst is nu gratis te beluisteren op Spotify. De auteur leest zelf voor uit zijn bestsellers over zijn moeder die aan dementie lijdt.

* Hoe het kan weet niemand, maar het boek Moord op de tramhalte van Joop van Riessen verscheen met een foutje op de cover. Het duurde een eeuwigheid voor ik zag wat er mis was! Hoe snel zag jij de fout?

* De Poëzieweek laat nog even op zich wachten, maar de eerste week van augustus kun je alvast kennis maken met de Poëziebus. Deze rode bus reist van 1 tot en met 7 augustus Vlaanderen en Nederland rond om het grote publiek kennis te laten maken met podiumpoëzie. Welk traject de bus aflegt en wie er zoal op zit, kun je hier terugvinden.

* Het zal je misschien verbazen maar Harry Potter is niet het meest geliefde kinderboekpersonage in Groot-Brittannië, zo blijkt uit een onderzoek van de Britse Reading Agency. Hij komt pas op de tweede plaats na niemand minder dan Winnie the Pooh uit de boeken van A.A. Milne. Op de derde palats staat George uit Enid Blytons Famous Five, gevolgd door Bilbo Baggins uit Tolkiens The Hobbit en Matilda uit het gelijknamige boek van Roald Dahl.


Wie is jouw favoriete kinderboekpersonage?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten