zondag 10 juli 2016

Tussen de regels #8

In boekenland is het nooit komkommertijd! In deze achtste Tussen de regels heb ik weer een aantal toffe boekennieuwtjes verzameld.


* Sandro Veronesi wint de Europese Literatuurprijs met zijn boek Zeldzame aarden. Deze prijs bekroont de beste roman die in het voorgaande jaar uit een Europese taal in het Nederlands is vertaald.

* De Lemniscaatkrant komt terug! Vijf jaar geleden verscheen het honderdste en laatste nummer van de jongerenboekenkrant, maar de uitgeverij blaast ze nu dus nieuw leven in. Via hun sociale media gaan ze op zoek naar nieuwe redactieleden. Jammer dat ik te oud ben, anders had ik me graag opgegeven.

* De Franse tv-filmrechten van Anders (La loi du silence), een thriller van Anita Terpstra, zijn verkocht aan producent Adrenaline. In september verschijnt Anita's nieuwe thriller Samen.* De Nederlandse fotografe Claire Felicie maakte een fotoboek over militairen die te kampen hebben met posttraumatische stress. Only the sky remains untouched zal worden uitgegeven in eigen beheer en daarom maakt Claire gebruik van crowdfunding. Je kunt hier alles lezen over haar project.

* Neem jij jezelf ook altijd voor om in je vakantie veel/meer te lezen? Met deze Summer Reading Challenge kan het misschien wel eens lukken.

* De Zuid-Afrikaanse bestseller-auteur Deon Meyer schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2017. De thriller als vakantielectuur zal volgend jaar centraal staan. 


Zijn thrillers ook jouw favoriete vakantielectuur of ga jij voor iets totaal anders? Lees jij op vakantie andere boeken dan anders?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten